Buzz

Τικ τοκ, τικ τοκ. Teaser για το… τρέιλερ του «Lincoln»!

στα 10

Ο κεντρικός ήρωας είχε τεράστια ιστορική σημασία. Θα έχει και η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ; Το λανσάρισμά της, πάντως, οπωσδήποτε δεν έχει προηγούμενο. Πρώτη ματιά στο «Lincoln», τρεις μέρες πριν την πρεμιέρα του τρέιλερ.

Τικ τοκ, τικ τοκ. Teaser για το… τρέιλερ του «Lincoln»!

Οπως μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα, το πρώτο τρέιλερ του «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ θα έχει τ’ αποκαλυπτήριά του στο πιο πολύβουο, κεντρικό σημείο της Νέας Υόρκης, στην Times Square, σε μια γιγάντια οθόνη, με live podcast, αυτήν την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου.

Το γεγονός από μόνο του καλεί για ένα… δικό του teaser (δείτε το στο παρακάτω βίντεο), το οποίο κυκλοφόρησε online μόλις χθες και μας προετοιμάζει για αμερικανικό μεγαλείο.

Στο teaser, ο Λίνκολν, δια σώματος και στόματος Ντάνιελ Ντέι Λούις, ακούγεται να εκφωνεί έναν από τους διασημότερους πολιτικούς λόγους που ειπώθηκαν ποτέ, εκείνον του 16ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Γκέτισμπεργκ, τον Νοέμβριο του 1863, όπου ο Λίνκολν «αποτίμησε» τον Εμφύλιο Πόλεμο και τον μετέφρασε ως μία προοπτική για καθολική ελευθερία μεταξύ των Αμερικανών πολιτών και την ενοποίησή τους σε ένα κράτος: «We here highly resolve that these dead shall not have died in vain, that this Nation, under God, shall have a new birth of Freedom, that Government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the Earth.»

Σα να λέμε, ταμάμ για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος στα 40 δευτερόλεπτα του teaser – γι’ αυτό συγχωρήστε μας αν τελικά πέσουμε έξω – μοιάζει να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του για κινηματογραφικό δέος, πατριωτική συγκίνηση και εσωτερικές συγκρούσεις μεγάλων αντρών, σε μια ταινία που μάλλον θα μας εντυπωσιάσει.

Το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λούις στο ρόλο του Προέδρου των Η.Π.Α. Αβραάμ Λίνκολν, βασίζεται στο βιβλίο της Ντόρις Κιρνς Γκούντγουιν «Team of Rivals» (που αφηγείται τις τελευταίες εβδομάδες στη ζωή του Λίνκολν πριν τη δολοφονία του). Το καστ συμπληρώνουν ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, η Σάλι Φιλντ, ο Τζέιμς Σπέιντερ, ο Τιμ Μπλέικ Νέλσον, ο Ντέιβιντ Στράδερν, ο Τόμι Λι Τζόουνς κι ο Τζάρεντ Χάρις.

Η ταινία θα βγει στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Νοεμβρίου, πάνω στην ώρα για να πάρει τη θέση της για τα Οσκαρ του 2013!

Διαβάστε περισσότερα για το πολυαναμενόμενο τρέιλερ του «Lincoln»

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε τη μοναδική φωτογραφία από τα γυρίσματα του «Lincoln»