Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι κάνετε αύριο; Το «Athens Open Air Film Festival» σας περιμένει στην Ακαδημία Πλάτωνος.

στα 10

Η «Γυναίκα Πειρασμός», το «The Lady Eve» του Πρέστον Στάρτζες, προβάλλει αύριο βράδυ το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες τακτικές προβολές του.

Τι κάνετε αύριο; Το «Athens Open Air Film Festival» σας περιμένει στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Μια από τις πιο αντισυμβατικές κωμωδίες όλων των εποχών, το ασπρόμαυρο αριστούργημα του Πρέστον Στάρτζες, με πρωταγωνιστές την Μπάρμπαρα Στάνγουϊκ, τον Χένρι Φόντα και τον Τζέιμς Κόμπερν, αφηγείται μια ανατρεπτική ιστορία αγάπης με τον πανέξυπνο και ανάλαφρο τρόπο της χολιγουντιανής screwball αισθητικής. Η «Γυναίκα Πειρασμός» καταφέρνει να παντρέψει το λαβ στόρι με πανέξυπνα δροσερά σχόλια και να μεταμφιέσει τα πρωτοπόρα γκαγκς, με τον πιο στιλάτο και ρομαντικό τρόπο, αποφεύγοντας τη λογοκρισία και τους περιορισμούς της εποχής.

Η Τζέιν είναι μια λαμπερή ακαταμάχητη χαρτοκλέφτρα η οποία με την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα της ξεπαραδιάζει πλούσια θύματα, κάνοντας αλόγιστη χρήση της ασύμμετρης λάμψης και της ανεκλάλητης ομορφιά της. Η ομάδα των απατεώνων οργώνει τις θάλασσες και αναζητά υποψήφιους στόχους σε υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια. Η μοίρα τους ρίχνει πάνω στον Τσαρλς, έναν ντροπαλό και εκνευριστικά αφελή ερπετολόγο, που φαντάζει ως το τέλειο θύμα στα μάτια της υπέροχης λωποδύτισσας, η οποία σκοπεύει να τον αποπλανήσει. Ωστόσο ο έρωτας φαίνεται ότι έχει διαφορετικά σχέδια για την εξέλιξη της περίεργης σχέσης.

Η προβολή του «The Lady Eve» γίνεται αύριο, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος. Οι προβολές γίνονται δωρεάν.

Το «Athens Open Air Film Festival» εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Every Week, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε και το website του Φεστιβάλ.