Buzz

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ δεν σοκαρίστηκε με το Brexit

στα 10

Σε συνέντευξή του στην Guardian, o Τόμας Βίντερμπεργκ εκδήλωσε τα μπερδεμένα του αισθήματα για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ δεν σοκαρίστηκε με το Brexit

Ο Τόμας Βίντερμπεγκ μίλησε στη βρετανική εφημερίδα, με αφορμή την έξοδο στις βρετανικές αίθουσες της τελευταίας του ταινίας «The Commune», η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο περασμένο Φεστιβάλ του Βερολίνου και βραβεύθηκε για την ερμηνεία της Τρίνε Nτίρχολμ, ζωντανεύοντας αναμνήσεις του ίδιου οτυ σκηνοθέτη από τα χρόνια που μεγάλωνε σε ένα κοινόβιο τη δεκαετία του '70.

Ανάμεσά σε άλλα, ο Τόμας Βίντερμπεργκ ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο να εκφράσει τη γνώμη του για το Brexit και την απόφαση της Μ. Βρετανίας να μην ανήκει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ενωση: «Δεν σοκαρίστηκα. Μέχρι κάποιο σημείο, το κατανοώ. Εβρισκα πάντοτε την Ευρωπαϊκή Ενωση προβληματική. Είναι μια μπερδεμένη, ακριβή μηχανή, σε τεράστιο βαθμό αναποτελεσματική. Εχοντας, όμως, μεγαλώσει σε κοινόβιο, νιώθω λύπη. Είναι σαν να χάσαμε το μεγάλο μας αδελφό. Η Βρετανία ήταν η πιο κοντινή συναισθηματικά χώρα στη Δανία. Αυτό θα επηρεάσει τη Δανία στα σίγουρα. Η αντίσταση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεγαλώνει. Οσο πιο δυνατή ήταν η Ευρωπαϊκή Ενωση, τόσο ήθελα να την εγκαταλείψουμε. Αλλά τώρα που είναι πιο αδύναμη, θέλω να τη βοηθήσουμε. Φαντάζομαι μοιάζει με το να βρίσκεσαι στον Τιτανικό.»

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάικλ Κέιν, το Brexit, η βίζα του Τζέιμς Μποντ και η επόμενη μέρα για το βρετανικό σινεμά

The Commune 607 Σκηνή από το «The Commune»

(Οχι) Μόνο για την Ιστορία, το «The Commune» ενισχύθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe, τόσο για την παραγωγή του (από τη δανέζικη Zentropa), όσο και για τη διανομή του (ειδικά στη Μ. Βρετανία), όπως θα συμβεί και με την έξοδό του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στην παραγωγή του συμμετείχε και το πρόγραμμα Eurimages που απευθύνεται σε δημιουργούς και ταινίες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε ακόμη: «Αντίο Ηνωμένο Βασίλειο»: Διάσημοι υποστηρικτές του Bremain σχολιάζουν το Brexit

Thomas Vinterberg 607 Ο Τόμας Βίντερμπεργκ στα γυρίσματα του «The Commune»

Διαβάστε ακόμη: