Buzz

This must be the trailer, της νέας ταινίας του Πάολο Σορεντίνο

στα 10

Καθώς ετοιμάζεται για την έξοδό του στις γαλλικές αίθουσες, το «This Must be the Place», έκοψε το πρώτο του «κανονικό» τρέιλερ.

This must be the trailer, της νέας ταινίας του Πάολο Σορεντίνο

Προβλήθηκε στο περασμένο φεστιβάλ των Καννών, απόλυτα ταιριαστά αφού το «This Must be the Place» είναι κυριολεκτικά γέννημα του φεστιβάλ. Ο Ιταλός σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής του Σον Πεν, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις Κάννες, όταν ο πρώτος διαγωνιζόταν το 2008 με το «Il Divo» και πήρε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στην οποία ήταν πρόεδρος ο δεύτερος.

Ο Πεν, υποδύεται για χάρη του Σορεντίνο, έναν «συνταξιοδοτημένο» ροκ σταρ, με φόβο για τα αεροπλάνα (και τον κόσμο) που αποφασίζει να κυνηγήσει τον Ναζί εγκληματία πολέμου που ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο του πατέρα του και ο οποίος κρύβεται κάπου στην αχανή Αμερική.

Μετά από το πρώτο κλιπ που δεν άφηνε πολλά να διαφανούν πέρα από μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα, το πρώτο τρέιλερ (για την έξοδο της ταινίας στις γαλλικές αίθουσες) έρχεται να ξεκαθαρίσει περισσότερα πράγματα για το ύφος, την ιστορία, το κλίμα και... τα μαλλιά του πρωταγωνιστή της.

Κι αν το φιλμ δίχασε στις Κάννες κερδίζοντας κυρίως χλιαρούς επαίνους ή μετριοπαθώς αρνητικές κριτικές, ετοιμάζεται τώρα να εκτεθεί στα μάτια ενός κοινού πιο ψύχραιμου αλλά και πιο αυστηρού, που δεν αρκείται στο να γράφει σκληρές κριτικές αλλά που κρίνει αγοράζοντας ή όχι εισιτήρια για την αίθουσα.

Με δυο λόγια, όπως θα έλεγε κι ένας ροκ σταρ τείνοντας το μικρόφωνο (not): «δικό σας»