Buzz

«This is where I leave you»: dream cast, αλλά... αμερικανιά;

στα 10

Το πρώτο trailer της δραμεντί του Σον Λέβι «This is Where I Leave You» αποδεικνύει ότι μπορείς να κάνεις κάτι πολύ ελκυστικό, όταν διαθέτεις αυτό το καστ. Ομως, τα υπόλοιπα... ας τα αφήσουμε εκεί.

«This is where I leave you»: dream cast, αλλά... αμερικανιά;

To μυθιστόρημα του Τζόναθαν Τρόπερ «This Is Where I Leave You» (2009) που ένωσε τέσσερα ενήλικα αδέλφια σε μία εβδομάδα συνύπαρξης στο πατρικό όταν πέθανε ο πατέρας τους, φάνηκε ως μία εξαιρετική πρώτη ύλη για μία κινηματογραφική δραμεντί: λίγο δράμα, πολύ χιούμορ, μία τζούρα σεξ, μία μεζούρα loser αυτοκριτικής - μία γερή δόση από αλήθειες της ζωής για τις οικογένειες και για τους άκοπους λώρους όλων των 40άρηδων αυτού του πλανήτη. Ή, μάλλον, του δυτικού κόσμου. Ή, ίσως, μόνο του Χόλιγουντ, όπου οι καθυστερημένες ενηλικιώσεις στις κινηματογραφικές κωμωδίες συνοδεύονται με συζητήσεις των αδελφών στις σκεπές (κρατώντας απαραιτήτως μία κούπα καφέ στο χέρι), τα αστεία μεταξύ τους είναι ατάκες του SNL και η χήρα-μαμά είναι πάντα μία εκκεντρική, άνετη, πάλαι ποτέ κουκλάρα.

Εισάγετε στην μίξη κι ένα all star καστ που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Σον Λέβι (σκηνοθέτης των «Ροζ Πάνθηρας», «Μια Νύχτα στο Μουσείο 1 & 2», «Date Night» κλπ) κι έχετε ένα πολύ θελκτικό εμπορικό αποτέλεσμα: Τζέιν Φόντα, Τζέισον Μπέιτμαν, Τίνα Φέι, Ανταμ Ντράιβερ, Ρόουζ Μπερν, Κόνι Μπράιτον. Ολοι θέλουμε να τους χαζέψουμε. Τους χαζεύουμε ήδη από το trailer.

Μόνο που ταυτόχρονα με τις ατάκες και τα κωμικά στιγμιότυπα, το ντεκολτέ της Φόντα, τις αμηχανίες των αγοριών και την σπίθα στο μάτι της Φέι, όλα μας τρομάζουν για κάτι που έχουμε ξαναδεί. Και ξαναδεί. Και ξαναδεί.

Ολες αυτές οι μπουφόνικες coming-of-age κωμωδίες, που ξεκινούν με μεγάλες προσδοκίες ότι θα μας δώσουν Μεγάλες Ανατριχίλες και καταλήγουν χλιαρές, φορσέ, χιλιοειπωμένες κλισέ αμερικανιές.

Κρυφά μέσα μας, ευχόμαστε να κάνουμε λάθος για αυτήν εδώ. Γιατί, όταν το γλυκόπικρο στο σινεμά πετυχαίνει, πετυχαίνει πολύ.

Το «This Is Where I Leave You» θα κάνει την αμερικανική πρεμιέρα του στις 12 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το trailer: