Φεστιβάλ / Βραβεία

To 63o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεκινάει με το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

στα 10

Με το αυτοβιογραφικό φιλμ του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αφιερωμένο στο σινεμά και τη μαγεία του, ανοίγει στις 3 Νοεμβρίου το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Flix Team
To 63o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεκινάει με το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τίτλο «The Fabelmans», με εξαιρετικές κριτικές στις πρώτες προβολές της και το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τόρόντο - σημάδι για την πορεία του στα φετινά Οσκαρ - θα είναι η ταινία που θα ανοίξει στις 3 Νοεμβρίου το 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σε σενάριο του ίδιου του Σπίλμπεργκ και του βραβευμένου με Πούλιτζερ θεατρικού συγγραφέα Τόνι Κούσνερ, ο οποίος κέρδισε οσκαρικές υποψηφιότητες για τα σενάρια των «Λίνκολν» και «Μόναχο», η ταινία ακολουθεί τη ζωή του σκηνοθέτη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την ενηλικίωσή του στην Αριζόνα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

the fabelmans

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γκάμπριελ ΛαΜπέλ ως ο 16χρονος επίδοξος σκηνοθέτης Σάμι Φέιμπελμαν, η τετράκις υποψήφια για Οσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς ως η καλλιτεχνική μητέρα του, Μίτζι, ο Πολ Ντέινο, ως ο πετυχημένος, επιστήμονας πατέρας του, Μπαρτ, ο Σεθ Ρόγκεν ως ο Μπένι Λόουι, ο κολλητός φίλος του Μπαρτ και οικογενειακός φίλος των Φέιμπελμαν, καθώς και ο υποψήφιος για Οσκαρ Τζατ Χερς και ο Ντέιβιντ Λιντς στον ρόλο του σκηνοθέτη Τζον Φορντ. Τη μουσική υπογράφει ο πέντε φορές βραβευμένος με Οσκαρ Τζον Γουίλιαμς.

Το «The Fabelmans» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου από την Odeon.

the fabelmans