Buzz

Πρόσκληση για να γνωρίσετε τον «Καλλιτέχνη Βασίλη Θεοχαράκη»

στα 10

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στο Δαναό, είστε καλεσμένοι στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Γιάννη Βαμβακά «Ο Καλλιτέχνης Βασίλης Θεοχαράκης».

Flix Team
Πρόσκληση για να γνωρίσετε τον «Καλλιτέχνη Βασίλη Θεοχαράκη»

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Βασίλη Θεοχαράκη ως επιχειρηματία, αλλά από το 2004 η αγάπη του για την τέχνη έγινε κάτι παραπάνω από εμφανής με την ίδρυση του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Ομως η σχέση του με την ζωγραφική κρατά από τα παιδικά του χρόνια, όταν στο πατρικό του σπίτι στην Καλλιθέα ολοκλήρωσε έναν πίνακα που είχε ξακινήσει να ζωγραφίζει η αδελφή του.

Μεγαλώνοντας, έχοντας περάσει δύσκολα χρόνια στην διάρκεια της κατοχής, ο Βασίλης Θεοχαράκης μπορεί να έγινε περισσότερο γνωστός ως επιχειρηματίας, αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ την ζωγραφική, στην οποία μαθήτευσε δίπλα στον Σπύρο Παπαλουκά τον οποίο θεωρεί κάτι παραπάνω από δάσκαλο. Κι αν η ενασχόλησή του με τον όμιλο επιχειρήσεών του δεν τον άφησε να γίνει «επαγγελματίας» ζωγράφος, το πάθος του υπήρξε πάντα η ζωγραφική.

θεοχαράκης 607

Αυτό ακριβώς το πάθος του θέλησε να εξερευνήσει ο Γιάννης Βαμβακάς που υπογράφει το ντοκιμαντέρ «Ο Καλλιτέχνης Βασίλης Θεοχαράκης» που έκανε την πρώτη προβολή στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τώρα ετοιμάζεται για προβολές στην Αθήνα. Ο ίδιος έχει ήδη κάνει δυο ντοκιμαντέρ για τον Δημήτρη Μυταρά το «Είδωλα στον Καθρέπτη» και τον Παναγιώτη Τέτση το «Παίζοντας με τα χρώματα - Παναγιώτης Τέτσης»), οπότε η πρόταση από το ιδρυμα Θεοχαράκη να κάνει ένα φιλμ για έναν άνθρωπο που συνδυάζει δυο ιδιότητες που μοιάζουν εκ πρώτης όψεως ασύμβατες ήταν κάτι που βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Αφου μελέτησε το καλλιτεχνικό του έργο και γνώρισε φυσικά τον ίδιο, ο Γιάννης Βαμβακάς δέχτηκε αυτή την πρόταση κι όπως λέει προσπάθησε να προσεγγίσει τον καλλιτέχνη με την ίδια ταπεινότητα που ο Βασίλης Θεοχαράκης κράτησε ξεχωριστές τις δύο ιδιότητές του και την τέχνη του από την δουλειά του.

θεοχαράκης 607

Το φιλμ φιλοδοξεί να κάνει ένα πορτρέτο τόσο του ανθρώπου, αλλά κυρίως του καλλιτέχνη Βασίλη Θεοχαράκη, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.Κι όπως έχει δηλώσει ο ίδιος πάντα στο κέντρο του καμβά του βρίσκεται η Ελλάδα: «Μέσα μου κουβαλάω την Ελλάδα που αγαπάω, τις χιλιάδες εικόνες που αντάμωσα και τις αισθήσεις που βίωσα όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο μας. Ταξίδεψα από τη Γη του Πυρός έως την Ιαπωνία και από τη Νότια Αφρική έως τις Η.Π.Α., όμως πάντα ζωγραφίζω κάτι από την Ελλάδα. Στην ψυχή μου πάντα υπάρχει μια έρημη ακρογιαλιά».

θεοχαράκης 607

Το φιλμ του Γιάννη Βαμβακά θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του την Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 7.30 μμ στον κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα) και το Flix σας δίνει την δυνατότητα να παραστείτε στην προβολή. Για να κερδίσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις στείλτε email στο info@flix.gr ή κάντε like και αφήστε σε σχόλιο το ονομά σας στο post του διαγωνισμού στην σελίδα του Flix στο Facebook. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαρτίου,

θεοχαράκης 607