Buzz

«Θέλω να μπεις στα υπόγεια»: Ενα αποκλειστικό clip από το «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη

στα 10

Ενα ατμοσφαιρικό, σκοτεινό clip μας βάζει στο κλίμα της δεύτερης μεγάλου μήκους του Μενέλαου Καραμαγγιώλη που ετοιμάζεται για την εξοδό της στις αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου.

Flix Team
«Θέλω να μπεις στα υπόγεια»: Ενα αποκλειστικό clip από το «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη

Το φιλμ παίρνει τον τίτλο του από ένα σύνδρομο. Το «Just Another Confused Elephant - Άλλος ένας Μπερδεμένος Ελέφαντας», περιγράφει τους νεαρούς ελέφαντες που μένουν ορφανοί και εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά. Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, Jace, θαρραλέος μέσα σε έναν αφιλόξενο κόσμο, αναζητά το όνειρό του απέναντι σε ένα δίκτυο αδίστακτων παρανόμων, πασχίζει να ξεφύγει και υπερασπίζεται όλα όσα αγαπά. Η ζωή, μια περιπέτεια χωρίς όρια.

Η ταινία βασίζεται εξ ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα. Ατμοσφαιρική και επίκαιρη, παρουσιάζει ένα θέμα ιδιαίτερα λεπτό και κρίσιμο μέσα από μια κινηματογραφική μεταφορά ρεαλιστική και τραγική. Η «νουάρ» απεικόνιση μιας σύγχρονης και ανεστραμμένης Οδύσσειας, συνιστά ένα διαφορετικό παραμύθι, που βασίζεται στον βίο του κοινωνικά κατατρεγμένου, εναλλακτικού «Όλιβερ Τουίστ», ο οποίος διαλέγει το όνομα Jace. Ο Jace, χωρίς πατρίδα και οικογένεια, βιώνει την ωμότητα από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του μέσα από αλλεπάλληλες τραγωδίες και ανατροπές που τον οδηγούν σε μια εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη.

Το «J.A.C.E.» ξεκίνησε την φεστιβαλική του πορεία από το Τόκιο και συνέχισε αποσπώντας το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, για τη Στεφανία Γουλιώτη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, και λίγες ημέρες πριν, έφυγε με το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής από το Βουκουρέστι, στο φετινό Romanian International Film Festival.

Δείτε πιο κάτω το αποκλειστικό κλιπ της ταινίας κι ακόμη: