Buzz

«The World's End»: O Σάιμον Πεγκ και ο Νικ Φροστ, ετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου

στα 10

Ο Εντγκαρ Ράιτ συναντά ξανά τους «συνενόχους» του στο «Shaun of the Dead» και το «Hot Fuzz», σε μια παμπ στο τέλος του κόσμου...

«The World's End»: O Σάιμον Πεγκ και ο Νικ Φροστ, ετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου

Η πρώτη αφίσα του φιλμ, κάνει σαφές ότι το «τέλος του κόσμου» που υπόσχεται ο τίτλος είναι κυριολεκτικό. Το ίδιο σαφές είναι βεβαίως και το πνεύμα του χιούμορ του φιλμ, αν και γι αυτό δεν είχαμε στ΄αλήθεια αμφιβολία. Η ταινία θα ολοκληρώσει την χαλαρή τριλογία που συνθέτει μαζί με το «Shaun of the Dead» και το «Hot Fuzz» και που οι δημιουργοί του ονομάζουν «αίμα και παγωτό», ίσως τον καλύτερο τίτλο κινηματογραφικής τριλογίας που ακούσαμε ποτέ.

Στο «The World's End», είκοσι χρόνια αφ' ότου τρεις φίλοι δοκίμασαν να κάνουν μια επική μπαρότσαρκα, ένας από αυτούς αποφασίζει να δοκιμάσει ξανά κι αυτή τη φορά να φέρει εις πέρας τον μαραθώνιο του στις παμπ της Αγγλίας. Ο Γκάρι Κινγκ, σαραντάρης πλέον, αλλά ακόμη ανώριμος όσο στα δεκάξι του, πείθει τους κολλητούς του να επιστρέψουν στην πόλη της καταγωγής τους και να ξεκινήσουν από την αρχή τη μεθυσμένη διαδρομή τους προς την μυθική παμπ «The World's End». Στην πορεία όμως θα ανακαλύψουν πως «Το Τέλος του Κόσμου» μπορεί να είναι τελικά κάτι πολύ πιο κυριολεκτικό από το όνομα ενός καπηλειού και ξαφνικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα πολύ πιο σημαντικό σκοπό, από το να μεθύσουν ασύστολα: την ίδια τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Εντγκαρ Ράιτ και τον Σάιμον Πεγκ και στο φιλμ εκτός από τον τελευταίο και τον Νικ Φροστ, πρωταγωνιστούν ακόμη η Ρόζαμουντ Πάικ, Ο Πάντι Κονσιντάιν και ο Εντι Μάρσαν.

Δείτε στο gallery ολόκληρη την αφίσα της ταινίας που θα βγει στις αίθουσες της Αγγλίας στις 14 Αυγούστου του 2013.