Μία από τις πιο πολυβραβευμένες διεθνείς ταινίες της χρονιάς, «H Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ», της δύο φορές υποψήφιας για Οσκαρ δημιουργού Καουτέρ Μπεν Χανία, θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ στις 17 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Variety, η ταινία θα προβληθεί αρχικά στα Film Forum της Νέας Υόρκης και στα Laemmle Theatres του Λος Αντζελες, προτού επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Τη διανομή θα αναλάβει η WILLA, ο βραχίονας διανομής της εταιρείας παραγωγής.
Νικήτρια του Μεγάλου Βραβείου της Επιτροπής (Αργυρού Λέοντα) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου έλαβε το μεγαλύτερο χειροκρότημα στην ιστορία του φεστιβάλ, «H Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο δυνατά και επίκαιρα έργα του 2025. Κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του θεσμού, καθώς διακρίθηκε και στα Φεστιβάλ του Μίντελμπουρχ και του Σικάγο. Η ταινία έχει προβληθεί επίσης στα φεστιβάλ του Τορόντο, του Λονδίνου (BFI) και του AFI Fest.
Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2025: Εκατοντάδες καλλιτέχνες ζητούν από το Φεστιβάλ να μιλήσει ανοιχτά για τη γενοκτονία στη Γάζα
Η ταινία «H Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ», εξιστορεί πραγματικά γεγονότα, ακολουθώντας μια χούφτα εθελοντών καθώς παλεύουν να φτάσουν σε ένα κορίτσι έξι ετών που έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου στη Γάζα, μετά από Ισραηλινή επίθεση. Η ταινία είναι βασισμένη στο ηχητικό ντοκουμέντο από το αληθινό συμβάν και μας κάνει να αναρωτιόμαστε, πως γίνεται να μένει κανείς απαθής μπροστά στις απεγνωσμένες ικεσίες για βοήθεια, ενός παιδιού από την Παλαιστίνη, που βρίσκεται κρυμμένο ανάμεσα στα νεκρά σώματα των δολοφονημένων συγγενών του…
Η ταινία αποτελεί την επίσημη υποβολή της Τυνησίας για την 98η απονομή των Βραβείων Οσκαρ. Η διανομή στην Αμερική γίνεται το όχημα για να ισχυροποιηθούν οι πιθανότητες για την υποψηφιότητα στην τελική πεντάδα, αλλά και σε μια - ίσως - γενικότερη παρουσία στις υποψήφιότητες της Ακαδημίας.
Διαβάστε ακόμη: Οι δημιουργοί του «Καμία άλλη Γη» απέρριψαν πρόταση της MUBI
«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη WILLA για τη διανομή της ταινίας μας», δήλωσαν οι παραγωγοί της ταινίας σε κοινή τους ανακοίνωση.
«Ως μία από τις εκτελεστικές παραγωγούς της ταινίας, αισθάνομαι τιμή που η εταιρεία διανομής μου μπορεί να συμβάλει στην προβολή της ταινίας στο κοινό», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Γουντγουόρντ, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρύτρια της WILLA. «Είναι ένα ισχυρό έργο που πρέπει να βιωθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες».
Μια εκστρατεία με επίκεντρο τον κοινωνικό αντίκτυπο της ταινίας θα συνοδεύσει την κυκλοφορία της, με ειδικές προβολές στα Ηνωμένα Εθνη, στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και αλλού.
Στους πρόσφατους τίτλους με διανομή από τη WILLA, περιλαμβάνονται τα: «La Cocina» του Αλόνσο Ρουιζπαλάθιος, «Fairyland» σε παραγωγή της Σοφία Κόπολα (συν-διανεμημένο με τη Lionsgate), «The Queen of My Dreams» της Φαουζία Μίρζα και άλλα. Η επερχόμενη λίστα παραγωγών της WILLA περιλαμβάνει το «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» και το «The Fence» της Κλερ Ντενί.
H «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» θα βγει προσεχώς και στις ελληνικές αίθουσες.
Διαβάστε ακόμη: 4ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Αθήνας 2025: Η τέχνη που ανθίζει μέσα από τα χαλάσματα
