Buzz

Ολοκληρώθηκε το «Ταξίδι στην Ελλάδα» για τους Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον

στα 10

Τα γυρίσματα της βρετανικής σειράς που σκηνοθετεί ο Μάικλ Γουιντερμπότομ και θα κυκλοφορήσει και ως κινηματογραφική ταινία το 2020, ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε το «Ταξίδι στην Ελλάδα» για τους Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον

«Συζητώντας για το πού θα μπορούσαμε να πάμε μετά τα γυρίσματα της σειράς στην Ισπανία και στην Ιταλία, η Ελλάδα προέκυψε λόγω της προφανούς πολύ πλούσιας ελληνικής μυθολογίας και φιλοσοφίας. Αλλά, επίσης, λόγω της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας η οποία δημιουργεί μια άλλη δυναμική τώρα. Μερικοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπνέονται από αυτήν την πρόκληση στο status quo που αμφισβητεί τα δεδομένα. Στη συγκεκριμένη σειρά, ο Ρομπ κι εγώ παίζουμε με την ιδέα του ποιοι είμαστε. Μιλάμε για τους εαυτούς μας, αλλά και για πιο εσωτερικά θέματα. Είναι ένα όχημα για τον Ρομπ και εμένα να εξερευνήσουμε τους εαυτούς μας ως μεσήλικες άνδρες στην κρίση της μέσης ηλικίας, καθώς και την κουλτούρα και τη διάθεση μιας άλλης χώρας. Στην Ελλάδα θέλουμε να συζητήσουμε για τη Δημοκρατία, την ελληνική μυθολογία, την ελληνική φιλοσοφία, την πολιτική της σύγχρονης Ελλάδας -που είναι ενδιαφέρουσα σε σχέση με την Ευρώπη -, καθώς και τη σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη. Διατυπώνουμε ερωτήσεις για μεγάλα θέματα, αλλά και τα απλά ερωτήματα στη ζωή σε σχέση με τα μεγάλα ερωτήματα. Και, βεβαίως, τρώμε πραγματικό φαγητό στα εστιατόρια, από πρωτοκλασάτα μενού μέχρι σε απλά εστιατόρια. Είναι μια εξερεύνηση της γαστρονομικής πλευράς της Ελλάδας.»

Ο Στιβ Κούγκαν δεν θα μπορούσε να διαφημίσει περισσότερο την Ελλάδα, καθώς συνομιλεί με την Διευθύντρια του Hellenic Film Commission Βένια Βέργου με φόντο τη Αρχαία Αγορά της Αθήνας, στα γυρίσματα του «Trip to Greece», της συνέχεια της σειράς που σκηνοθετεί ο Μάικλ Γουιντερμπότομ με τον Κούγκαν και τον Ρομπ Μπράιντον.

Είχαμε δει την πρώτη φωτογραφία από την έναρξη των γυρισμάτων στις αρχές Ιουνίου και ενάμιση μήνα μετά το ταξίδι ολοκληρώθηκε με στάσεις στους Δελφούς, την Επίδαυρο, την Υδρα, το Διρό, την Πύλο, τη Λέσβο, τη Χαλκιδική, το Πήλιο, την Καβάλα, την Πελοπόννησο και φυσικά την Αθήνα.

The Trip

Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα μετά την Μ. Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία που επισκέπονται οι δύο Βρετανοί ηθοποιοί, μέρος της σειράς «The Trip» που ξεκίνησε ως τηλεοπτική σειρά αλλά είχε ως αποτέλεσμα και δύο κινηματογραφικές ταινίες μέχρι στιγμής.

Η τηλεοπτική σειρά «The Trip to Greece» είναι μια παραγωγή του Sky, θα προβληθεί στο Sky One στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα κυκλοφορήσει ως κινηματογραφική ταινία παγκοσμίως το 2020. Παραγωγοί της σειράς είναι η Μελίσσα Πάρμεντερ και ο Τζος Χάιμς και εταιρείες παραγωγής οι Revolution films, Baby Cow και SmallMan Productions. Tις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει ο Τρίσταν Γουέιλι της εταιρείας Goalpost, ενώ τη διανομή στην Ελλάδα η Filmtrade. Location Manager της σειράς στην Ελλάδα είναι η Ελένη Φαναριώτου (από την εταιρεία Fixer in Greece). Το συνεργείο αποτελείται από 5 Έλληνες και 15 μέλη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μάικλ Γουιντερμπότομ και ο Στιβ Κούγκαν ολοκληρώνουν γύρισμα στην Ελλάδα, μετά το κινηματογραφικό «Greed» που γυρίστηκε στη Μύκονο, εκμεταλλευόμενο και αυτό τα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη του ΕΚΟΜΕ.

Δείτε μερικές ακόμη φωτογραφίες από τις στάσεις του Στιβ Κούγκαν και του Ρομπ Μπράιντον στην Ελλάδα:

View this post on Instagram

I’m going to miss working in places like this!! Such a beautiful country 🇬🇷 #thetriptogreece

A post shared by Zoe Liang (@zoboliang) on

View this post on Instagram

Missed these two aces @brydon_rob #stevecoogan. Came home too soon. #hydraisland #thetriptogreece #thetrip

A post shared by Kate Arnold (@katearnoldnutrition) on

View this post on Instagram

Steadicam operator, PAUL HILL (@paulobleeker) has just wrapped THE TRIP TO GREECE with Steve Coogan! #steadicam #steadicamoperator #operator #cameraoperator #camera #cameracrew #crew #cameradepartment #greece #thetrip #skyone #nowtv #comedy #thetriptogreece #flowcine #diaryservice #wizzoandco #wizzoandcrew #wizzotalent

A post shared by Wizzo & Co. (@wizzoandcrew) on

View this post on Instagram

Another tough location #TheTriptoGreece

A post shared by Zoe Liang (@zoboliang) on

View this post on Instagram

#TheTriptoGreece

A post shared by James Clarke (@jimmypclarke) on