Φεστιβάλ / Βραβεία

«The Taste of Money». Με μια λεξη: άνοστο

στα 10

Μετά το «Housemaid», ο Κορεάτης Ιμ Σανγκ-σου, κοιτάζει ξανά με κριτική ματιά τις βρώμικες ζωές των πλουσίων στο μάλλον άγευστο «The Taste of Money».

«The Taste of Money». Με μια λεξη: άνοστο

Τα σπίτια είναι και πάλι εντυπωσιακά, τα αυτοκίνητα πανάκριβα, τα γούστα εκλεπτυσμένα. Ομως τα ένστικτα είναι ακόμη πιο ποταπά, οι ήρωες ακόμη πιο αδίστακτοι και το σενάριο πολύ πιο εξωφρενικό.

Η οικογένεια της ταινίας, έχει κυριολεκτικά ολόκληρη την Κορέα στο πορτοφόλι της. Βαλίτσες γεμάτες χρήματα εξαγοράζουν εύνοια και χάρες, οι νόμοι είναι ανίσχυροι μπροστά τους. Οταν όμως ο πατέρας και πρόεδρος της εταιρίας ερωτευτεί την Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό κι εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία, η οργή της γυναίκας του, που είναι αυτή που στην ουσία κινεί τα νήματα, θα οδηγήσει την οικογενειακή ισορροπία στα όρια της.

Εν μέσω αυτών των διεφθαρμένων ανθρώπων, ο νεαρός βοηθός του προέδρου, θα πάρει μια γεύση από την την δύναμη και της συνέπειες του χρήματος, σε μια ταινία που δεν έχει σχεδόν κανέναν θετικό χαρακτήρα και κανένα πιο βαθύ μήνυμα πέρα από το απλοϊκό «τα χρήματα διαφθείρουν».

Κι αντίθετα από το «Housemaid» που τουλάχιστον λειτουργούσε σαν ένα ταξικό θρίλερ και μια τοξική σαπουνόπερα, το «The Taste of Money» είναι μάλλον βαρετό και αδιάφορο, μια επίδειξη πλούτου, κακίας και διαφθοράς που δεν σε αγγίζει ακόμη και στις πιο τραγικές στιγμές της και που δεν έχει καν το απαραίτητο χιούμορ για να μεταμορφωθεί σε μια camp απόλαυση.

Μάθετε τα πάντα για το 65o Φεστιβάλ, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr για τις Κάννες.