Buzz

«The Strange Colour of your Body's Tears»: Η νέα ταινία από τους δημιουργούς του «Amer»

στα 10

H Ελέν Κατέ και ο Μπρούνο Φορζανί έκαναν αίσθηση το 2009 με το υπέροχο hommage τους στα ιταλικά giallo. Και τώρα επιστρέφουν με ένα ακόμη φιλμ που υπόσχεται να είναι εξίσου ερεθιστικό αισθητικά.

«The Strange Colour of your Body's Tears»: Η νέα ταινία από τους δημιουργούς του «Amer»

Η πρώτη τους ταινία έκανε τον γύρο των φεστιβάλ ανά τον κόσμο (στην Ελλάδα προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας) και δημιούργησε το δικό της ξεχωριστό cult σχεδόν από την πρώτη της προβολή.

Οχι απλά γιατί το σκηνοθετικό δίδυμο από το Βέλγιο αναπαράστησε με εξαιρετική προσοχή και φροντίδα την ιδέα ενός giallo για το κοινό του σήμερα, αλλά κυρίως γιατί πέρα από την ικανότητά τους να ακολουθούν τους κανόνες ενός πολύ συγκεκριμένου κινηματογραφικού είδους, έδειξαν ότι έχουν το ταλέντο και την ευρηματικότητα να δημιουργούν μέσα στα πλαίσιά του, μια δική τους κινηματογραφική γλώσσα.

Τώρα οι Κατέ και Φορζανί, έχουν σχεδόν έτοιμη την επόμενη ταινία τους που ακούει στον αρκούντως σκοτεινό και πολλά υποσχόμενο τίτλο «The Strange Colour of your Body's Tears». Η ιστορία της είναι αυτή ενός άντρα που μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του, αποφασίζει να ερευνήσει ο ίδιος τις παράξενες συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκε. Τον εγκατέλειψε Είναι νεκρή; Καθώς η ερευνά του προχωρά, ο άντρας θα βυθιστεί σε έναν κόσμο γεμάτο εφιάλτες και βία...

Τίποτα λιγότερο απ ότι περιμέναμε από το ζευγάρι των σκηνοθετών που δεν δείχνουν να φοβούνται καθόλου το μαύρο του σκοταδιού και το κόκκινο του αίματος.

Γυρισμένο στις Βρυξέλλες, όπου και οι δυο τους κατοικούν, το φιλμ ξεκίνησε την ύπαρξή του σαν μια ιδέα στο μυαλό τους πριν από εννιά χρόνια και σύντομα αναμένεται στις οθόνες μας. Δείτε πιο κάτω τις πρώτες φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά κι ένα πρώτο teaser που μόλις κυκλοφόρησε. Κι αν το αισθητικά σαγηνευτικό τους σύμπαν σας εξιτάρει, ρίξετα μια ματιά και στο τρέιλερ της προηγούμενης ταινίας τους «Amer» καθώς και την μικρού τους μήκους «Chambre Jaune» που ειχαν γυρίσει λίγα χρόνια νωρίτερα...

tears

tears

tears

tears



larmes