Φεστιβάλ / Βραβεία

Πόλεμος κι επική μουσική: Πρώτο τρέιλερ για το «The Search» του Μισέλ Χαζαναβίσιους

στα 10

Με φόντο τον πόλεμο της Τσετσενίας το φιλμ του Γάλλου σκηνοθέτη δείχνει να έχει μεγαλύτερη σχέση με τη «Λίστα του Σίντλερ» παρά με το «The Artist».

Πόλεμος κι επική μουσική: Πρώτο τρέιλερ για το «The Search»  του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Τρία χρόνια πριν τέτοιες μέρες στις Κάννες, όλοι μιλούσαν για το «The Artist» μια ταινία που ήρθε από το πουθενά για να κλέψει αρχικά τις καρδιές μας και στη συνέχεια μερικά Οσκαρ.

Με κάποιο τρόπο περίπου από το πουθενά έρχεται και το «The Search», αφού ο Μισέλ Χαζαναβίσιους προσπάθησε να κρατήσει τα γυρίσματα της κάτω από τα δημοσιογραφικά ραντάρ για όσο καιρό μπορούσε.

Κατά τα άλλα, το φιλμ που βρίσκεται κι αυτό στο διαγωνιστικό των Καννών, κάθε άλλο παρά χαμηλό προφίλ έχει αφού όπως και να το κάνεις διαφημίζεται σαν «η νέα ταινία από τον σκηνοθέτη του “The Artist”», πρωταγωνιστεί η Ανέτ Μπένινγκ και μια άγνωστη πριν τρία χρονιά ηθοποιός, η Μπερενίς Μπεζό, που πέρσι έφυγε από τις Κάννες με το βραβείο ερμηνείας.

1

Το «The Search» είναι βασισμένο στο ομώνυμο φιλμ του Φρεντ Τσίνεμαν του 1948 που ακολουθουσε την ιστορία μιας Τσέχας γυναίκας που ψάχνει παντού τον γιο της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά τώρα είναι τοποθετημένο στον πόλεμος της Τσετσενίας το 1999 κι ακολουθεί τέσσερις ανθρώπους των οποίων οι ζωές θα συγκλίνουν χάρη σε μια τραγική σύμπτωση.

Ενα νεαρό αγόρι θα εγκαταλείψει το χωριό του μετά τον θάνατο των γονιών του και θα βρει καταφύγιο σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, Μια νεαρή γυναίκα υπάλληλος της ανθρωπιστικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα τον βοηθήσει να στα πόδια του, όσο η μεγαλύτερη αδελφή του ψάχνει τα ίχνη του.

Εν τω μεταξύ από την άλλη πλευρά, ένας νεαρός Ρώσσος στρατιώτης, θα βρει τον πόλεμο πιο σκληρό απ ότι θα μπορούσε να φανταστεί.

1

Το πρώτο τρέιλερ στοχεύει κατ' ευθείαν στο συναίσθημα, αλλά και στο ανθρωπιστικό μήνυμα και έχει την αίσθηση μιας καλοφτιαγμένης Χολιγουντιανής ταινίας που δεν θυμίζει σε τίποτα την φρεσκάδα και την παιχνιδιάρικη διάθεση του «The Artist».

Σύντομα θα ξέρουμε αν το πείραμά λειτουργεί, αλλά μέχρι τότε, δείτε το πρώτο τρέιλερ.


Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.