Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Τρέιλερ για το «The Rover» του Ντέιβιντ Μίσοντ

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Animal Kingdom» επιστρέφει με μια περιπέτεια τοποθετημένη σε ένα όχι μακρινό μέλλον και στέλνει τους Γκάι Πιρς και Ρόμπερτ Πάτινσον on the road.

Κάννες 2014: Τρέιλερ για το «The Rover» του Ντέιβιντ Μίσοντ

H πρώτη μεγάλου μήκους του Ντέιβιντ Μίσοντ, «Animal Kingdom» (ή «το Χρίσμα» όπως βγήκε στις αίθουσες της Ελλάδας) ήταν μια από τις καλύτερες αυστραλέζικες ταινίες των τελευταίων χρόνων αφού χειρίστηκε με εντελώς φρέσκο τρόπο ένα μάλλον γνώριμο θέμα, αυτό μιας οικογένειας που βγάζουν το ψωμί τους με παράνομες δραστηριότητες και με επάγγελμα το έγκλημα κι έφτασε μέχρι τα Οσκαρ φέρνοντας μια υποψηφιότητα Β' ρόλου στη Τζάκι Γουίβερ.

Η νέα του ταινία «The Rover» μπορεί να κινείται σε διαφορετικό κλίμα, αλλά δείχνει να έχει πολλά από την ένταση και την δύναμη εκείνου του φιλμ και έναν Ρόμπερτ Πάτινσον ικανό να μας πείσει ότι το «Twillight» είναι κάτι που ανήκει πλέον ολοκληρωτικά στο παρελθόν.

Το «The Rover» διαδραματίζεται στην Αυστραλία μια δεκαετία μετά την κατάρρευση του δυτικού κόσμου. Η ήπειρος έχει μεταμορφωθεί σε μια αχανή έρημο παρανομίας κι εγκλήματος όπου ομάδες παρανόμων λυμαίνονται τις περιουσίες και ομάδες ανδρών σαρώνουν την χώρα για φλέβες πολύτιμων ορυκτών.

Ο Ερικ του Γκάι Πιρς είναι ένας μοναχικός άντρας που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη ψάχνοντας σημάδια ζωής, όταν μια ομάδα κακοποιών του κλέβει το αυτοκίνητο, αλλά στην συμπλοκή που θα προηγηθεί, αφήνει πίσω ένα πληγωμένο μέλος της. Αποφασισμένος να το πάρει πίσω με κάθε τρόπο ο Ερικ θα τους κυνηγήσει χτίζοντας στην πορεία μια εύθραυστη σχέση εμπιστοσύνης με τον νεαρό κακοποιό.

Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες της Αυστραλίας τον Ιούνιο έχοντας πριν κάνει την πρώτη του προβολή στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών, σε μια ειδική μεταμεσονύκτια προβολή.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του 67ου Φεστιβάλ Καννών.

Το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε και μπορείτε να το δείτε πιο κάτω, μαζί με το teaser τα πόστερ και μερικές φωτογραφίες ακόμη.



2

2

2

2

2

2

2

2

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.