Buzz

«Ο τύπος είναι μια απάτη»: Τρέιλερ για το «The Program» του Στίβεν Φρίαρς για τον Λανς Αρμστρονγκ

στα 10

Η εκδοχή του Στίβεν Φρίαρς για την άνοδο και την πτώση του Λανς Αρμστρονγκ είναι έτοιμη. Και μοιάζει με ένα απίστευτο θρίλερ... based on a true story.

«Ο τύπος είναι μια απάτη»: Τρέιλερ για το «The Program» του Στίβεν Φρίαρς για τον Λανς Αρμστρονγκ

Επτά φορές κυπελλούχος του Tour de France, μάχη με τον καρκίνο, κίτρινο βραχιολάκι, Σέριλ Κρόου, κατηγορίες για ντόπινγκ, εξομολόγηση στην Οπρα, αποκαθήλωση ενός παγκόσμιου ήρωα.

Η ιστορία του Λανς Αρμστρονγκ και ο τρόπος που διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη το 2012 υπήρξε αυτόματα ιδανικό υλικό για κινηματογραφική ταινία - εξ ου και μέσα στα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν από το πουθενά ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα διαφορετικά πρότζεκτ με το ίδιο θέμα, από τα οποία έχει κυκλοφορήσει μόνο το ντοκιμαντέρ του Αλεξ Γκίμπνεϊ «The Armstrong Lie».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Armstrong Lie» του Αλεξ Γκίμπνεϊ.

Η ταινία του Στίβεν Φρίαρς (που ετοίμαζε ήδη από την εποχή του «Philomena»), βασίζεται στο βιβλίο «Seven Deadly Sins: My Pursuit Of Lance Armstrong» του αθλητικογράφου Ντέιβιντ Γουόλς, σε ένα σενάριο του Τζον Χοτζ, γνωστού μας κυρίως από τις συνεργασίες του με τον Ντάνι Μπόιλ στο «Trainspotting», την «Παραλία» και πρόσφατα το «Trance» και αφηγείται ακριβώς την άνοδο και την πτώση του Αρμστρονγκ σε ένα jesus-like (όπως προδίδει και η υπεροχη αφίσα της ταινίας που μπορείτε να δείτε παρακάτω) χρονογράφημα μιας αποκάλυψης που «σόκαρε τον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη: Ο Στίβεν Φρίαρς βάζει τον Μπεν Φόστερ στο ποδήλατο του Λανς Αρμστρονγκ

The Program Poster 607

Ο Μπεν Φόστερ κρατάει τα ηνία της ριψοκίνδυνης ενσάρκωσης του Αρμστρονγκ, δίπλα του ο υπέροχος Κρις Ο' Ντάουντ παίζει τον αθλητικογράφο Ντέιβιντ Γουόλς και ξεχωρίζει ήδη από το τρέιλερ σε ένα οσκαρικό β' ρόλο, ενώ οι ικανότητες του Φρίαρς να κάνει θαύματα ακόμη και με τα πιο δύσκολα υλικά προϊδεάζουν ήδη για μια από τις ταινίες της χρονιάς.


Διαβάστε ακόμη: