Buzz

Ο Στίβεν Φρίαρς βάζει τον Μπεν Φόστερ στο ποδήλατο του Λανς Αρμστρονγκ

στα 10

Η άνοδος και η πτώση του πολλάκις πρωταθλητή ποδηλασίας Λανς Αρμστρονγκ έχει πυροδοτήσει αγώνα για κινηματογραφικές μεταφορές: αυτή εδώ μοιάζει να είναι η πιο ενδιαφέρουσα.

Ο Στίβεν Φρίαρς βάζει τον Μπεν Φόστερ στο ποδήλατο του Λανς Αρμστρονγκ

Επτά φορές κυπελλούχος του Tour de France, μάχη με τον καρκίνο, κίτρινο βραχιολάκι, Σέριλ Κρόου, κατηγορίες για ντόπινγκ, εξομολόγηση στην Οπρα, αποκαθήλωση ενός παγκόσμιου ήρωα. Η ιστορία του Λανς Αρμστρονγκ και ο τρόπος που διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη πριν ένα χρόνο αποτελεί ιδανικό υλικό για κινηματογραφική ταινία, γι’ αυτό κι ετοιμάζονται… τέσσερις!

Η μία, που γνωρίζουμε περισσότερο καιρό, είναι το πρότζεκτ του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και της Paramount, που βασίζεται στο βιβλίο της αθλητικογράφου Τζούλιετ Μακούρ, «Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong», το οποίο και ξεκίνησε και τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. (Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτήν την ταινία).

Η δεύτερη είναι το ντοκιμαντέρ του Αλεξ Γκίμπνεϊ που έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν ξέρουμε που και πότε θα το δούμε: χαρακτηριστικά, η ταινία ονομαζόταν «Lance Armstrong: The Road Back», αλλά τώρα έχει μετονομαστεί σε «The Armstrong Lie».

Η τρίτη είναι ένα πρότζεκτ που ετοιμάζουν ο Σκοτ Μπερνς (σεναριογράφος του «Side Effects») και ο Τζέι Ρόουτς (με πρόσφατη επιτυχία το «Game Change»), ιδωμένο από την πλευρά του Τάιλερ Χάμιλτον, του ποδηλάτη που βρισκόταν στην ομάδα του Αρμστρονγκ και πρώτος μίλησε εναντίον του, στην εκπομπή «60 Minutes».

Κι η τελευταία και ενδεχομένως καλύτερη, είναι η νέα ταινία που προετοιμάζει ο Στίβεν Φρίαρς, με τη χαρακτηριστική του αναλυτική και ανθρώπινη ματιά που προκαλεί συζητήσεις και σκέψεις χωρίς να καταδικάζει. Η ταινία θα είναι μια παραγωγή της Working Title, σε σενάριο του Τζον Χοτζ, γνωστού μας κυρίως από τις συνεργασίες του με τον Ντάνι Μπόλι στο «Trainspotting», την «Παραλία» και πρόσφατα το «Trance». Πρωταγωνιστής της ταινίας, ενσαρκώνοντας τον Λανς Αρμστρονγκ, θα είναι ο Μπεν Φόστερ, ο οποίος πραγματικά χρειάζεται μια καλή ευκαιρία να επιδείξει το ταλέντο του, όπως έκανε στο «Ain’t Them Bodies Saints» και μια σειρά δεύτερων ρόλων που μάς άφησαν να θέλουμε να τον δούμε επιτέλους στο επίκεντρο μιας ταινίας. Το φιλμ βρίσκεται ήδη σε προπαραγωγή, παρότι αυτόν τον καιρό ο Φρίαρς θα πρέπει να συγκεντρωθεί στο λανσάρισμα του «Philomena» στο 70ό Φεστιβάλ Βενετίας.