Buzz

H ελληνική κρίση κάτω από το πρίσμα ενός multimedia ντοκιμαντέρ

στα 10

27 mutlimedia ιστορίες αφηγούνται την κρίση στην Ελλάδα του 2011 και ενωμένες όλες μαζί υπό τον τίτλο «The Prism: Krisis Greece 2011» θα προβληθούν στο τμήμα νέων μέσων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ που ξεκινάει στις 16 Νοεμβρίου.

H ελληνική κρίση κάτω από το πρίσμα ενός multimedia ντοκιμαντέρ

Οπως αναγράφεται και στο επίσημο site του πρότζεκτ, το «The Prism GR2011» είναι δημιούργημα της παραγωγού, σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Νίνας - Μαρίας Πασχαλίδου και του κινηματογραφιστή και μόνιμου κάτοικου Νέας Υόρκης Νίκου Κατσαούνη, οι οποίοι επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από χρόνια στο εξωτερικό, αποφάσισαν να καταγράψουν την «κρίση» με τη βοήθεια μιας ομάδας από δεκατέσσερις ανήσυχους φωτορεπόρτερ και οπερατέρ.

Το αποτέλεσμα του πρότζεκτ ήταν 27 mutlimedia - ντοκιμαντέρ που δίνουν μια σφαιρική εικόνα μιας Ελλάδας σε αποσύνθεση, ενός λαού σε αγωνία επιβίωσης και μιας Ευρώπης σε αναζήτηση ταυτότητας.

Ενωμένα όλα μαζί τα βίντεο θα αποτελέσουν την ταινία «Κrisis», ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που ταξιδεύει από την Μακεδονία μέχρι τα Δωδεκάνησα καλύπτοντας πιθανές και απίθανες εκδοχές της οικονομικής κρίσης μέσα σε διάστημα ενός χρόνου.

Το συλλογικό αυτό ντοκιμαντέρ που βασίζεται κάτα κύριο λόγο στις νέες τεχνολογίες, θα προβληθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ (στο τμήμα των νέων μέσων IDFA DocLab) που ξεκινάει στις 16 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Κrisis» και μάθετε τα πάντα για το «The Prism: GR2011» στο επίσημο site του πρότζεκτ.