Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «The Misandrists» είναι ένα ακόμη δώρο του Μπρους Λα Μπρους στο queer cinema

στα 10

Και μπορείτε να το δείτε στο φετινό Outview Film Festival το οποίο θα διεξαχθεί από τις 19 ως και τις 25 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο Γκάζι.

Το «The Misandrists» είναι ένα ακόμη δώρο του Μπρους Λα Μπρους στο queer cinema

O Καναδός Μπρους Λα Μπρους δεν υπήρξε ποτέ συγκαταβατικός ως σκηνοθέτης. Από το «Hustler White» και το «The Raspberry Reich» μέχρι και το «Οττο, Ή Ζήτω οι Νεκροί» και το «Γεροντοφιλία», του άρεσε πάντα να σοκάρει και, ενίοτε, να προκαλεί. Κι έτσι κι εδώ, με την νέα του ταινία «The Misandrists», ο Λα Μπρους προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις όταν προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, με την ριζοσπαστικά φεμινιστικά πολιτικά του μηνύματα, μια κριτική στα σύγχρονα gender politics, αλλά και με χιούμορ το οποίο ξεχειλίζει από camp, με την υπέροχη πανκ αισθητική του. Μια ξεχωριστή και τολμηρή ματιά σε έναν κόσμο χωρίς άντρες, όπως τον φαντάζεται ο Μπρους Λα Μπρους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις παράλληλες δράσεις του Outview Film Festival στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

the misandrists 607

the misandrists 607

Τώρα το «The Misandrists» έρχεται και στο φετινό Outview Film Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 19 ως και τις 25 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο Γκάζι, στα πλαίσια του τμήματος του φεστιβάλ «Power to Women». Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Σουζάνε Σάσε (Γερμανίδα ηθοποιός, ευρέως γνωστή από τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους σε πολυάριθμες ταινίες του Μπρους Λα Μπρους), η οποία θα βρίσκεται στο Outview 2018 στο πάνελ συζήτησης «Empowering Women in the Film Industry», ενώ θα παρουσιάσει και τον μονόλογο της «Confession Of An Actress», μια τοποθέτηση/καταπέλτης προς την ελλειπή ματιά του σκηνοθέτη πάνω στην λεσβιακή κατεύθυνση της ταινίας.

Διάβασε ακόμα: «Κάνε την προσβολή τους, τιμή σου»: Αυτή είναι η μεγάλη επιστροφή του Outview Film Festival

Η πλοκή της ταινίας έχει ως εξής: Κάπου στο Ger(wo)many, ένας στρατός γυναικείας απελευθέρωσης προετοιμάζεται για την τελική επανάσταση. Με υπεύθυνη την Big Mother, κακοποιημένα και παραβατικά κορίτσια εκπαιδεύονται για να καθυποτάξουν την πατριαρχία, φτιάχνοντας μια ορδή θηλυκών εραστών για να αφανίσουν τους άντρες από την κοινωνία. Λειτουργώντας δήθεν ως καθολικό οικοτροφείο, γυρνούν πορνοταινίες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειές τους. Η ισορροπία απειλείται μια μέρα από έναν νεαρό ακροαριστερό στρατιώτη, ο οποίος εμφανίζεται πληγωμένος σε μια από τις κοπέλες, που αποφασίζει να τον περιθάλψει κρύβοντάς τον στο υπόγειο. Για να σώσει την επανάσταση, η Big Mother αποφασίζει να βάλει μπρος τα μεγάλα μέσα.

Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ της ταινίας.


Outview 2018 | Πληροφορίες

Από 19 μέχρι και 25 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός)
Εισιτήρια | προβολή 5€, ημερήσιο 10€, φοιτητικό 8€, διαρκείας 50€.
Στους άνεργους η είσοδος στις απογευματινές προβολές (οι πρώτες προβολές της κάθε ημέρας) θα είναι ελεύθερη με επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις παράλληλες δράσεις του Outview Film Festival στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

the misandrists poster 607

Outview Film Festival 2018 Poster 607