Buzz

«The Impossible» - Γιούαν Μακ Γκρέγκορ & Ναόμι Γουότς αντιμέτωποι με το τσουνάμι του 2004

στα 10

Trailer και νέες φωτογραφίες μας δίνουν μία ιδέα για το πώς χειρίστηκε ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («Ορφανοτροφείο») την αληθινή ιστορία επιβίωσης μίας οικογένειας που βρέθηκε αντιμέτωπη με το καταστροφικό τσουνάμι του 2004.

«The Impossible» - Γιούαν Μακ Γκρέγκορ & Ναόμι Γουότς αντιμέτωποι με το τσουνάμι του 2004

Master των ταινιών τρόμου (τον γνωρίσαμε με «Το Ορφανοτροφείο») ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα είχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγαλύτερο στοίχημα από τις ταινίες φαντασίας: να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τον καθαρόαιμο τρόμο της φυσικής καταστροφής όταν αυτή χτυπά. Να μας βάλει «στο μάτι του κυκλώνα». Στην κυριολεξία.

Η νέα του ταινία, το «Impossible», αφηγείται την ιστορία επιβίωσης μίας οικογένειας, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με το φονικό τσουνάμι του 2004, το οποίο σκότωσε 230.000 χιλιάδες ανθρώπους. Η εν λόγω οικογένεια της ιστορίας αποτελείται από την μητέρα Ναόμι Γουότς τον πατέρα Γιούαν μακΓκρέγκορ και τα παιδιά τους που κάνουν διακοπές σε ξενοδοχείο της Ταϊλάνδης. Οταν έρχεται το τσουνάμι η μαμά με τον ένα γιο παγιδεύονται και ο πατέρας με τους υπόλοιπους ψάχνουν να τους βρουν.

Για τον Μπαγιόνα όμως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ταινίες του, ανάμεσα στον «τρόμο» και τον τρόμο. «Είναι ακριβώς το ίδιο. Η φρίκη είναι ίδια. Και οι δύο ταινίες μιλούν για το πώς αντιμετωπίζεις τον πόνο, το θάνατο. Τι σημαίνει οικογένεια...»

«Ο τίτλος λέει αυτό που σκεφτόμασταν όλοι όταν διαβάσαμε εκείνο το πρωί τις εφημερίδες» λέει ο σκηνοθέτης. «Η πρώτη λέξη που σου ερχόταν στο μυαλό είναι 'αδύνατον!'»

Η ταινία γυρίστηκε στην μεγαλύτερη δεξαμενή νερού της Ισπανίας, αλλά και στην Ταϊλάνδη σε νοσοκομεία και ξενοδοχεία που πραγματικά αντιμετώπισαν τον εφιάλτη 7 χρόνια πριν. Επιζώντες βοήθησαν ως σύμβουλοι στο σενάριο και το γύρισμα. Η ατμόσφαιρα στο σετ ήταν ανατριχιαστική.

«Μας ευχαριστούσαν που λέγαμε την ιστορία τους» λέει ο Μπαγιόνα. «Και για να σας πω την αλήθεια, είναι μία ιστορία που πάνω από όλα με αφήνει με δάκρυα στα μάτια...»

Σας είχαμε δείξει το πρώτο, ισπανικό trailer που είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2011. Δείτε τώρα το αμερικανικό και μερικές φωτογραφίες ακόμα από την ταινία, αλλά και behind the scenes στιγμιότυπα με τον σκηνοθέτη να καθοδηγεί τους ηθοποιούς του.