Φεστιβάλ / Βραβεία

Η σειρά του HBO «The Idol» φαίνεται πως θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

στα 10

Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια σειρά θα κάνει την πρεμιέρα της στην Κρουαζέτ.

Η σειρά του HBO «The Idol» φαίνεται πως θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Το Φεστιβάλ των Καννών είναι λίγους μήνες μακριά και σύντομα θα ανακοινώσει και το επίσημο πρόγραμμά του. Αλλά φαίνεται πως φέτος δεν θα κάνουν πρεμιέρα μόνο ταινίες στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, μιας και σύμφωνα με το Variety η νέα σειρά του HBO «The Idol» θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Κρουαζέτ.

Η ήδη αμφιλεγόμενη σειρά, την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Σαμ Λέβινσον και πρωταγωνιστούν οι Λίλι-Ρόουζ Ντεπ και Εϊμπελ Μακόνεν Τεσφαγιέ (γνωστός στον κόσμο ως The Weeknd), έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών πριν ακόμα προβληθεί, μιας και η αρχική σκηνοθέτης της σειράς η Εϊμι Σάιμετζ έφυγε από αυτή τον περασμένο Απρίλιο, αφότου είχε ήδη σκηνοθετήσει πολλά από τα επεισόδιά της. Η σειρά ξεκίνησε και πάλι την παραγωγή τον Μάιο, με τον Λέβινσον να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία, όχι όμως πριν γίνουν κάποιες δραστικές αλλαγές τόσο στο σενάριο όσο και στο καστ.

Διαβάστε ακόμα: O The Weeknd ετοιμάζει σειρά για το HBO

the idol

Το «The Idol» αρχικά είχε ως επίκεντρο της ποπ σταρ της Ντεπ, η οποία προσπαθώντας να επιστρέψει στο προσκήνιο μετά από νευρικό κλονισμό, πέφτει κάτω από την επιρροή του γκουρού της βιομηχανίας τον Τεσφαγιέ, ο οποίος φαίνεται πως αρχηγός αίρεσης. Ωστόσο, με τον Λέβινσον στην σκηνοθεσία, η σειρά εστιάζει πλέον λιγότερο στη σκοτεινή σάτιρα και περισσότερο σε μια έντονα σεξουαλοποιημένη ιστορία αγάπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα καινούργια γυρίσματα που έκανε ο Λέβινσον (γνωστός για την σειρά του «Euphoria») συνορεύουν με το torture porn, έχοντας πολλές σκηνές με γυμνό, γραφικό σεξ και έντονη βία κατά των γυναικών.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που μια σειρά κάνει πρεμιέρα στις Κάννες. Οι πιο πρόσφατες σειρές ήταν το 2017 ο Ντέιβιντ Λιντς έκανε εκεί την πρεμιέρα της αναβίωσης του «Twin Peaks» με τίτλο «Twin Peaks: The Return» και μαζί με αυτό έκανε και την πρεμιέρα του το «Top of the Lake: China Girl» της Τζέιν Κάμπιον.

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.