Buzz

The «Hunger Games» are on!

στα 10

Δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε ποιοι θα εμφανίζονται στην κινηματογραφική μεταφορά της διαβόητης τριλογίας φαντασίας, «The Hunger Games», της Σούζαν Κόλινς.

The «Hunger Games» are on!
Η Τζένιφερ Λόρενς έγινε καστανή για το ρόλο της Κάτνις Εβερντιν στο «The Hunger Games»

Οι εξελίξεις στην παραγωγή της ταινίας είναι τόσο γοργές, που χρειάζεται ένα εντατικό φροντιστήριο:

Το «The Hunger Games» είναι το πρώτο από τα τρία βιβλία της τριλογίας της Σούζαν Κόλινς, η οποία συνολικά ονομάζεται επίσης «The Hunger Games» - στα ελληνικά «Αγώνες Πείνας», από τις Εκδόσεις Πλατύπους. Πρόκειται για ένα νεανικό, φουτουριστικό μυθιστόρημα φαντασίας, που εκδόθηκε το 2008. Ηρωίδα είναι η 16χρονη Κάτνις Εβερντιν, η οποία ζει στην Πάνεμ, την περιοχή όπου υπήρχε η Βόρεια Αμερική πριν την καταστροφή του κόσμου. Μια παντοδύναμη κυβέρνηση ελέγχει τον κόσμο, από τα γραφεία της στην Κάπιτολ, την πρωτεύουσα. Οι Αγώνες Πείνας είναι ετήσιοι αγώνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση, όπου η κυβέρνηση επιλέγει ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από την κάθε συνοικία και τα βάζει να πολεμήσουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου.

Η ίδια η συγγραφέας λέει ότι εμπνεύστηκε το βιβλίο μία μέρα που, κάνοντας ζάπινγκ, έβλεπε εναλλασσόμενες εικόνες από reality τηλεπαιχνίδια και από νεκρούς στον πόλεμο του Ιράκ, κι αποφάσισε να πλάσει έναν μελλονικό κόσμο όπου ο φόνος έχει το χαρακτήρα παιχνιδιού και μεταδίδεται τηλεοπτικά.

Απ’ όταν πρωτοκυκλοφόρησε, το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 26 γλώσσες και τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 38 χώρες. Το δεύτερο μυθιστόρημα της τριλογίας, με τίτλο «Catching Fire», κυκλοφόρησε το 2009 και το τρίτο, «Mockingjay», τον Αύγουστο του 2010.

Με παραγωγό την mini-major Lionsgate, ο πρώτος τόμος γίνεται ταινία και γυρίζεται αυτόν τον καιρό στη Βόρεια Καρολάινα. Σκηνοθετεί ο Γκάρι Ρος, που κέρδισε εκτίμηση με το «Pleasantville» και την έχασε με το «Seabiscuit», οπότε μένει ν’ αποδειχθεί αν μπορεί ν’ ανταπεξέλθει σ’ ένα τόσο απαιτητικό και πολυαναμενόμενο εγχείρημα.

Την κεντρική ηρωίδα, την έφηβη Κάτνις, θα ενσαρκώσει η Τζένιφερ Λόρενς, που γνωρίσαμε στο «Στην Καρδιά του Χειμώνα», με απίστευτα αλλαγμένο look! Η ηθοποιός συγκρίνει την εμπειρία της Κάτνις πριν τον αγώνα με τη δική της ανάμνηση από την τελετή των Οσκαρ: «Είναι μια κοπέλα που ξαφνικά γίνεται διάσημη. Ξέρω τι σημαίνει να βρεθείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και να αισθάνεσαι ότι δεν ανήκεις εκεί. Οταν μου έγινε η πρόταση για το ρόλο, ήξερα ότι με το που θα έλεγα το ναι, θ’ άλλαζε η ζωή μου. Περπατούσα στους δρόμους όλη μέρα και σκεφτόμουν, ‘δεν είναι αργά, μπορώ ακόμα να πω όχι και να γυρίσω στα ανεξάρτητα, ακόμα προλαβαίνω’.»

Ο Γουες Μπέντλεϊ, ως Σένεκα Κρέιν, επικεφαλής της διοργάνωσης των αγώνων και βασικός κριτής, είναι εκείνος που θα καθορίσει το μέλλον της Κάτνις και… της τριλογίας!

Ο πάντα σκληρός Γούντι Χάρελσον είναι ο Χέιμιτς Αμπερνάθι, ο μοναδικός κάτοικος του Τομέα 12 που επέζησε από τα Hunger Games, ο οποίος αναλαμβάνει να εκπαιδεύση την Κάτνις και τον Πίτα πριν τους αγώνες.

Ο Στάνλεϊ Τούτσι θα μεταμορφωθεί σε Σίζαρ Φλίκερμαν, γλοιώδη παρουσιαστή του reality. Σύμφωνα με το βιβλίο, τα μαλιά, τα βλέφαρα και τα χείλη του θα είναι τιρκουάζ και το εμβληματικό κοστούμι του θα είναι κεντημένο με χιλιάδες αναμένες λάμπες!

Ο Λένι Κράβιτς θ’ αναλάβει το ρόλο του Σίνα, του στυλίστα της Κάτνις, που δημιουργεί το φαντασμαγορικό φόρεμα που θα φορέσει η ηρωίδα στον αγώνα. Ο Σίνα έχει ως σήμα κατατεθέν το χρυσό eyeliner, έχει καλό γούστο και, μάλλον καλή καρδιά.

Η Ελίζαμπεθ Μπανκς θα είναι η Εφι Τρίνκετ, η συνοδός της Κάτνις και του Πίτα, με βασικό στόχο το να γίνει διάσημη.

Ο Λίαμ Χέμσγουορθ, που μπορεί να θυμάστε ως συμπρωταγωνιστή της Μάιλι Σάιρους στο «The Last Song», είναι ο καλύτερος φίλος της Κάτνις στον Τομέα 12, ο οποίος την πιέζει ν’ αποδράσει μαζί του, για να βρουν έναν καλύτερο κόσμο, μακριά από τη σαδιστική εξουσία της Κάπιτολ.

Ο Τζος Χάτσερσον, ο γιος της οικογένειας στο «Τα Παιδιά Είναι Εντάξει», αναλαμβάνει το ρόλο του Πίτα, του καλόκαρδου γιου του φούρναρη της γειτονιάς, που ορίζεται ως μαχητής κι εκπροσωπεί τον Τομέα 12, μαζί με την Κάτνις.

Η Πόλα Μάλκομσον, γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από το «Deadwood», υποδύεται τη χήρα μητέρα της Κάτνις, μια ηρωίδα τραγική όσο και δυνατή, καθοριστική στην πορεία της ιστορίας.

Η Ιζαμπελ Φέρμαν, η πρωταγωνίστρια του «Orphan», υποδύεται την πολεμόχαρη Κλόουβ, αιμοσταγή και αστέρι στο μαχαίρι!

Η ταινία πρόκειται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες τον Μάρτιο 2012 – ευτυχώς υπάρχει αρκετός χρόνος για εξάσκηση!