Buzz

Οχι ένα ακόμη γουέστερν. Τρέιλερ για το «The Homesman» του Τόμι Λι Τζόουνς

στα 10

Ετοιμη για τις Κάννες, η δεύτερη (κινηματογραφική) ταινία του σκηνοθέτη Τζόουνς, μοιάζει εντυπωσιακή και στο ύφος και στο cast.

Οχι ένα ακόμη γουέστερν. Τρέιλερ για το «The Homesman» του Τόμι Λι Τζόουνς

Αρκεί να μην την πείτε γουέστερν! «Αυτή η ανόητη ταμπέλα του γουέστερν, πόσο δύσκολο είναι να την ξεπεράσεις. Αν κάποιος μάθει να προφέρει τη λέξη, νομίζει ότι μπορεί να καταλάβει όλες τις ταινίες που διαδραματίζονται σε μια συγκεκριμένη περίοδο σε έναν συγκεκριμένο τόπο».

Η δική του ταινία, η πρώτη που σκηνοθετεί για το σινεμά από τις «Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράντα» το 2005 (αν και είχε μεσολαβήσει το τηλεοπτικό «Sunset Limited») δεν μοιάζει με μια τυπική ταινία του είδους, αν και διαδραματίζεται στην Αμερική του 19ου αιώνα.

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός απατεώνα που γλιτώνει από το κρέμασμα χάρη στην τύχη και την μεσολάβηση μιας μοναχικής ανεξάρτητης γυναίκας, η οποία του ζητάει ως αντάλλαγμα, να την βοηθήσει για να μεταφέρει τρεις ψυχοπαθείς γυναίκες από την Νεμπράσκα στην Αίόβα.

Στην πορεία θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ινδιάνους, ληστές, μια σειρά από κινδύνους αλλά και τις ίδιες τις προκαταλήψεις τους, πριν φτάσουν στον προορισμό τους μετά από μια αληθινή Οδύσσεια στην αχανή Αμερική.

2

Η Χίλαρι Σουάνκ συμπρωταγωνιστεί δίπλα του ενώ το cast συμπληρώνουν ονόματα όπως αυτά των Χέιλι Στάινφιλντ, Τζέιμς Σπέιντερ, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Τιμ Μπλέικ Νέσλον και Μέριλ Στριπ.

Το φιλμ μπορεί να μην έχει ακόμη ημερομηνία εξόδου στην Αμερική, αλλά το γεγονός ότι βγαίνει στις αίθουσες της Γαλλίας (απ όπου και το πρώτο τρέιλερ) στις 21 Μαϊου, κάνει σχεδόν βέβαιη την υπόθεση ότι θα το δούμε στις φετινές Κάννες, κάτι που άλλωστε θα ξέρουμε με σιγουριά σε λίγες μέρες.

Προς το παρόν, δείτε το τρέιλερ.


2

2

2