Buzz

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν θα μεταφέρει τους «Πέντε Φίλους» στη μικρή οθόνη

στα 10

Μια από τις πιο αγαπημένες σειρές βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας θα γίνει σειρά κινουμένων σχεδίων από έναν σκηνοθέτη που δεν θα περίμενε κανείς να αναλάβει ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν θα μεταφέρει τους «Πέντε Φίλους» στη μικρή οθόνη

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν είναι ένας σκηνοθέτης που του αρέσει να προκαλεί με τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές που δημιουργεί, γεμάτες από αρκετή βία, εφιαλτικές ατμόσφαιρες και σκοτεινές ιστορίες. Οπότε στο άκουσμα και μόνο ότι ο Δανός σκηνοθέτης ετοιμάζεται να κάνει στροφή σε κάτι πιο φωτεινό και χαρούμενο, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter ο Βίντινγκ Ρεφν ετοιμάζει μια παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο «The Famous Five», γνωστή στο ελληνικό κοινό ως «Οι Πέντε Φίλοι», για το BBC και το γερμανικό κανάλι ZDF, η οποία θα βασίζεται στην ομότιτλη σειρά παιδικών βιβλίων της Ενιντ Μπλάιτον. Κάθε ιστορία ακολουθεί τέσσερα παιδιά, τον Τζούλιαν, τον Ντικ, την Aννα και τον Τζορτζ και τον σκύλο τους Τίμι καθώς βρίσκονται μπλεγμένοι σε διάφορες περιπέτειες. Υπάρχουν 21 μυθιστορήματα γραμμένα από την Μπλάιτον τα οποία κυκλοφόρησαν μεταξύ του 1942 και του 1963.

Διαβάστε ακόμα: Το «Copenhagen Cowboy» είναι ένας ακόμα νέον εφιάλτης του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν

the famous five

«Σε όλη μου τη ζωή πάλεψα σθεναρά για να παραμείνω παιδί με όρεξη για περιπέτεια. Με το να μεταφέρω το “The Famous Five” διατηρώ αυτή την ιδέα ζωντανεύοντας αυτές τις εμβληματικές ιστορίες για ένα προοδευτικό νέο κοινό, μεταφέροντας τη γοητεία της παιδικής ηλικίας για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Βίντινγκ Ρεφν για την σειρά.

Η παραγωγή της σειράς έχει ήδη ξεκινήσει αλλά ακόμα δεν είναι σαφές για το πότε θα δούμε τους «Πέντε Φίλους» στην μικρή οθόνη.