Φεστιβάλ / Βραβεία

«The Climb»: Μια μικρού μήκους που μεγάλωσε για να φτάσει ως τις Κάννες

στα 10

Το ταινιάκι των Μάικλ Κοβίνο και Κάιλ Μάρβιν προβλήθηκε πέρσι στο Sundance, τώρα ως μεγάλου μήκους ετοιμάζεται για τις Κάννες.

«The Climb»: Μια μικρού μήκους που μεγάλωσε για να φτάσει ως τις Κάννες

Το μικρού μήκους «The Climb», δεν θα μπορούσε να έχει μια πιο απλή ιδέα από αυτή: δυο φίλοι ανεβαίνουν με τα ποδήλατά τους έναν μάλλον απότομο λόφο. Ο ένας έχει πρόσφατα χωρίσει. Ο άλλος έχει κάτι να του εξομολογηθεί.

Γραμμένο από τους Κάιλ Μάρβιν και Μάικλ Κοβίνο με τον δεύτερο να σκηνοθετεί και τους δυο τους να ασθμαίνουν στην ανηφόρα ενσαρκώνοντας τους δυο ήρωες, το μικρού μήκους έκανε το ντεμπούτο του -κι εντυπωσίασε- στο φεστιβάλ του Sundance πέρσι.

the climb 607

Δείτε ακόμη: Κάννες 2019: Αυτό είναι το Επίσημο Πρόγραμμα

Σε μια ταινία που μοιάζει να βρίσκει τις καλύτερες στιγμές της στον τρόπο που οι δυο χαρακτήρες της μοιάζουν απόλυτα φυσικοί και οι ερμηνείες τους έχουν την αλήθεια μιας μοιρασμένης φιλίας, η μικρού μήκους έδειχνε να είναι ένα μόνο επεισόδιο μιας μεγαλύτερης ιστορίας που θα ήθελες να εξερευνήσεις.

the climb 607

Διαβάστε κι αυτό: Κάννες 2019: To μικρού μήκους «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου υποψήφιο για το Χρυσό Φοίνικα

Κι ο Κοβίνο με τον Μάρβιν έκαναν ακριβώς αυτό, επεκτείνοντας το «The Climb» σε μια μεγάλου μήκους -την πρώτη τους- που έφτασε ως το Un Certain Regard των Καννών. Αναμένοντας να την δούμε εκεί, βλέπουμε προς το παρόν την μικρού μήκους που τα ξεκίνησε όλα.


Δείτε ακόμη: