Buzz

Τέσσερις μπουκιές «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα»

στα 10

Αν δεν είδατε ακόμη την υπέροχη ταινία των Μαρζάν Σατραπί και Βενσάν Παρονό, μάλλον τα τέσσερα κλιπ που θα δείτε, θα σας πείσουν να το κάνετε άμεσα!

Τέσσερις μπουκιές «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα»

Ο Νασερ Αλί ένας από τους καλύτερους μουσικούς της Τεχεράνης αποφασίζει να πεθάνει όταν ανακαλύπτει ότι το αγαπημένο του βιολί δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Μέχρι να φτάσει ως εκεί όμως, η πορεία της ζωής του θα έχει ακολουθήσει μια απίθανη διαδρομή, γεμάτη υπέροχες ή επώδυνες στιγμές, χρήσιμα μαθήματα και ακόμη πιο χρήσιμα λάθη.

Μερικά από αυτά μπορείτε να τα δείτε στα κλιπ που ακολουθούν. Μη φοβάστε, το μόνο που θα κάνουν θα είναι να σας ανοίξουν την όρεξη για περισσότερο «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα»

Στο μαγαζί του κ. Ουσένγκ

Ψάχνοντας το βιολί που θα αντικαταστήσει εκείνο που έσπασε, ο Νασέρ Αλί ταξιδεύει μέχρι μια γειτονική πόλη. Στο κατάστημα του κ. Ουσένγκ, υπάρχει σύμφωνα με τις πληροφορίες του ένα αληθινό στραντιβάριους. Μόνο που το μαγαζί του παράξενου αυτού «παντοπώλη», αποδεικνύεται αληθινή σπηλιά ιδιόμορφων θησαυρών.

.

Χιόνι

Αφράτες νιφάδες χιονιού πέφτουν σαν πούπουλα από τον ουρανό της Τεχεράνης. Τα δυο παιδιά του Νασέρ Αλί παίζουν στην αυλή, απολαμβάνοντας την μαγεία της παράξενης αυτής κρύας «σκόνης».

.

Πρώτη συνάντηση

Εχοντας επιστρέψει από τις περιοδείες του ως μουσικός ανά τον κόσμο, η μητέρα του Νασέρ Αλί του κανονίζει να γνωρίσει μια κοπέλα που «έχει το κεφάλι της στους ώμους της»: τη δεσποινίδα Φαρανγκίς, καθηγήτρια μαθηματικών.

.

Τακούνια

Καθισμένος στα σκαλιά ενός πολυσύχναστου δρόμου της Τεχεράνης, ο Νασερ Αλί αποσπάται από τον θόρυβο ενός ζευγαριού τακουνιών. Θα τα ακολουθήσει με προσοχή, ως το ωρολογοποιείο που κατευθύνονται, κι εκεί θα ανακαλύψει ένα αληθινά υπέροχο πλάσμα.

Η συνέχεια, επί της μεγάλης οθόνης