Buzz

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Μπομπ Χόσκινς!

στα 10

Οι λόγοι βέβαια είναι πιο δυσάρεστοι απ' ότι θα φανταζόταν κανείς, αφού μετά τη διάγνωση του με Πάρκινσον, ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός ευχαρίστησε φίλους και θαυμαστές δηλώνοντας πως σταματάει το σινεμά.

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Μπομπ Χόσκινς!
Ο Μπομπ Χόσκινς σε μια σκηνή από το «Beyond the Sea» του Κέβιν Σπέισι

Μπορεί να μην υπήρξε ποτέ σταρ πρώτου μεγέθους, τουλάχιστον με τον τρόπο του Χόλιγουντ, ο Μπομπ Χόσκινς, όμως, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Βρετανούς ηθοποιούς, μια ήρεμη δύναμη της βιομηχανίας εντός και εκτός Μ. Βρετανίας, τόσο στη μικρή όσο και τη μεγάλη οθόνη.

Η είδηση της αποχώρησης του από το σινεμά, λόγω της διάγνωσης του με Πάρκινσον δεν μπορεί παρά να φέρει θλίψη σε όσους θα τον θυμούνται πάντοτε ως παλιομοδίτη γκάνγστερ στο «The Long Good Friday» του Τζον ΜακΚένζι (1979), ως χαρακτηριστικό δημόσιο υπάλληλο στο «Βrazil» του Τέρι Γκίλιαμ το 1985, ως συγκλονιστικό μικροκακοποιό στο «Mona Lisa» του Νιλ Τζόρνταν (1986), ως αλκοολικό ντετέκτιβ στο «Ποιος Παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ;» του Ρόμπερτ Ζεμέκις το 1988 και μια λίστα από πρωταγωνιστικούς ή δεύτερους ρόλους στους οποίους ο Χόσκινς διέπρεψε κρατώντας πάντοτε χαμηλά τους τόνους της διακριτικής αλλά πάντοτε χαρακτηριστικής παρουσίας του.

Ηταν ένα χρόνο πριν, όταν ο Χόσκινς στα 68 του χρόνια διεγνώσθη πως πάσχει από Πάρκινσον και σήμερα ένα χρόνο μετά μια λιτή ανακοίνωση εκφράζει την επιθυμία του να αποχωρήσει από το σινεμά, κρατώντας για τελευταία του κινηματογραφική ανάμνηση τη συμμετοχή του στο «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» σε έναν από τους ρόλους των νάνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ατζέντης του: «Ο Μπομπ Χόσκινς θέλει να ευχαριστήσει όλους τους υπέροχους και ευφυείς ανθρώπους με τους οποιούς συνεργάστηκε μέσα στα χρόνια, αλλά και όλους τους θαυμαστές του που τον υποστήριξαν κατά τη διάρκεια μιας υπέροχης καριέρας. Ο Μπομπ ανυπομονεί να απολαύσει την συνταξιοδότηση του μαζί με την οικογένεια του και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα να γίνει σεβαστή η προσωπική του ηρεμία σε αυτή την περίοδο της ζωής του.»

Θα μας λείψει...

Δείτε παρακάτω το στιγμιότυπο της βράβευσης του απόντα Μπομπ Χόσκινς στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 1987, όπου και κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα για τη «Μόνα Λίζα» του Νιλ Τζόρνταν