Buzz

Teaser τρέιλερ για το «The Impossible» του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

στα 10

Η βασισμένη σε αληθινή ιστορία, ταινία του σκηνοθέτη του «Ορφανοτροφείου», με φόντο το φονικό τσουνάμι του 2004, αποκάλυψε μόλις το πρώτο (ντουμπλαρισμένο στα ισπανικά) τρειλέρ της.

Teaser τρέιλερ για το «The Impossible» του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Πριν λίγες μέρες είδατε τις πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη ταινία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα η οποία γυρίστηκε στην Ισπανία αλλά και στην Ταϊλάνδη και που μας επιστρέφει σε μια τρομακτική στιγμή που σημάδεψε τα Χριστούγεννα του 2004.

Περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το παλιρροϊκό κύμα που έπληξε τις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας και περισσότερο την Ινδονησία. Το φιλμ αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που παρασύρεται από τα ορμητικά νερά και του σχεδόν θαυματουργού τρόπου, που μια μητέρα βρίσκει το παιδί της λίγα μέτρα μόνο μακριά της, όταν ξεβράζεται στην αγριεμένη θάλασσα που καλύπτει αυτό που κάποτε ήταν το ξενοδοχείο της.

Το πρώτο τρέιλερ προσφέρει μερικές αληθινά τρομακτικές εικόνες, που ακολουθούν τα μάλλον γλυκερά αρχικά πλάνα της Τζέραλντιν Τσάπλιν που κοιτάζει τ' αστέρια με τον νεαρό πρωταγωνιστή στο πλευρό της. Η συνέχεια όμως, είναι όπως ελπίζαμε: σαρωτικά θεαματική, αληθινά τρομακτική και με μια δόση απόκοσμης ομορφιάς στα επώδυνα πλάνα της Ναόμι Γουότς κάτω από το νερό και των τεράστιων κυμάτων που σαρώνουν το ξενοδοχείο και την οικογένεια των πρωταγωνιστών.

Τόσο που ξεχνάς ακόμη και την ισπανική μεταγλώττιση...