Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα ταξίδια που μάς περιμένουν φέρνουν πιο κοντά οι αφίσες του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

στα 10

Η φωτογράφος Ολγα Δέικου δίνει εικόνα στο #TDF23 που ξεκινά τον Μάρτιο!

Flix Team
Τα ταξίδια που μάς περιμένουν φέρνουν πιο κοντά οι αφίσες του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ολα όσα μας περιμένουν, ο ανοιχτός ορίζοντας, τα ταξίδια και η αίσθηση ανακάλυψης αποτυπώνονται στις αφίσες του Φεστιβάλ. Είναι ένα road trip, είναι το παιδί που παίζει ανέμελο με ένα μικρό αεροπλανάκι, είναι τα ταξιδιάρικα πουλιά. Και όλα μαζί εκφράζουν την επόμενη μέρα που ελπίζουμε να μην είναι μακριά. Τρεις φωτογραφίες που συνομιλούν με το φετινό αφιέρωμα του Φεστιβάλ, «Προορισμός: Ταξίδι» και κλείνουν το μάτι σε κάθε περιπέτεια που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τους άλλους, αλλά και τον εαυτό μας.»

Διαβάστε ακόμη: Το 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μάς ταξιδεύει!

Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από τις αφίσες του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, βασισμένες σε φωτογραφίες της Ολγας Δέικου. Η καλλιτέχνης γεννήθηκε στη Φλώρινα και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 18 ετών για να σπουδάσει Χημικός Μηχανικός. Την κέρδισε η φωτογραφία, με την οποία ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια. Με την ιδιαίτερη φωτογραφική της ματιά αναδεικνύει το αστικό τοπίο και ταυτόχρονα το μεταμορφώνει, με το φως και τα χρώματα. Εχει συνεργαστεί με έντυπα όπως η Καθημερινή και η Parallaxi, ενώ συμμετείχε στην έκθεση Anthropause του MOMus – Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος με υβριδικό τρόπο. Από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί online μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr, καθώς και από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021, σε φυσικούς χώρους και online.

Ταξιδέψτε με τις αφίσες του #TDF23 εδώ.

tdf 23 poster thessaloniki 607

tdf 23 poster thessaloniki 607

tdf 23 poster thessaloniki 607