Buzz

Ταινιόραμα στο Αστυ: σταθερή αξία!

στα 10

Από τις 17 Μαΐου και για ένα μήνα, το Ταινιόραμα της AMA Films επιστρέφει, αποδεικνύοντας πως σε έναν κόσμο που όλα αλλάζουν, μερικά πράγματα οφείλουν να παραμένουν σταθερά!

Ταινιόραμα στο Αστυ: σταθερή αξία!

Με 126 ταινίες μοιρασμένες σε 24 ενότητες, το Αστυ της Πλατείας Κοραή μετατρέπεται για ένα μήνα στο απόλυτο σινεφιλικό στέκι της Αθήνας. προβάλλοντας αριστουργήματα του διεθνούς κινηματογράφου, σπάνιες ταινίες και cult διαμάντια δικαιώνοντας για ακόμη μια φορά την παράδοση του Ταινιοράματος που εδώ και χρόνια επιμένει...κλασικά.

Με το φετινό σύνθημα το «Πάμε Σινεμά, Πάμε Ταινιόραμα», το Ταινιόραμα ξεκινάει στις 17 Μαΐου και μέχρι τις 27 Ιουνίου θα προβάλλει καθημερινά τρεις ταινίες με εισιτήριο 6 ευρώ και για τις τρεις ταινίες, ενώ θα διατίθεται και περιορισμένος αριθμός καρτών διαρκείας των 30 ευρώ και για τις 126 προβολές.

Ξεχωρίζουν:

  • Η βραδιά στο ελληνικό καλτ σινεμά με την προβολή του «Singapore Sling» του Νίκου Νικολαίδη, του «Νύχτα Με τη Σιλένα» του Δημήτρη Παναγιωτάτου και του «Δράκουλα των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού, παρουσία των δύο τελευταίων και μέλους της οικογένειας του Νίκου Νικολαίδη.
  • Τα αφιέρωματα στους δημιουργούς: Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Μικελάντζελο Αντονιόνι, Ατόμ Εγκογιάν, Τζον Κασαβέτης κ.ά.
  • Ταινίες απρόβλητες εδώ και χρόνια σε ελληνική αίθουσα όπως το «Κάτω Απ' τον Αστερισμό του Σκορπιού» των αδερφών Ταβιάνι, οι «Ανατριχίλες» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, το «Μουλέν Ρουζ» του Τζον Χιούστον κ.ά.

Στον πρόλογο του προγράμματος του φετινού Ταινιοράματος, η οικογένεια Στεργιάκη αναφέρει χαρακτηριστικα:

Παθιασμένοι του Σινεμά και οραματιστέςτου ονείρου, τυφλοπόντικες των σκοτεινών αιθουσών και λατρεμένοι φετιχιστές της ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΘΟΝΗΣ. Εσείς που αντιστέκεστε στη Διασκέδαση του Cocooning. Ελάτε να κάνετε ένα αληθινό Zapping σε μερικές από τις πιο CULT στιγμές της 7ης τέχνης.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ…ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΘΕΤΕ;

Η νύχτα πέφτει και η παράσταση αρχίζει. Τ’ άστρα εμφανίζονται στον ορίζοντα του ΑΣΤΥ για έξι εβδομάδες. Από 17 Μαΐου έως 27 Ιουνίου. Δείτε 126 Αριστουργήματα σε 42 Ενότητες.Μια εκδήλωση που έγινε αμέσως ΘΕΣΜΟΣκαι ένας ακατάλυτος ΔΕΣΜΟΣ. Μαζί σας, αφού το αγκαλιάσατε με Ενθουσιασμό και Αγάπη, το ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ ήρθε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον ελληνικό κινηματογραφικό χώρο, σε δύσκολες και άνυδρες εποχές τόσο για το οικονομικό όσο και για το πολιτιστικό μας ορίζοντα.

Καλύπτει, χρόνια τώρα, την έλλειψη μιας ΣΙΝΕΜΑΤΕΚ και ενός κινηματογράφου ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ, το οποίο εκτός από τη Διασκέδαση προσφέρει και την ενημέρωση ή την παρατήρηση και τη μελέτη, όχι μόνο στους απλώς Σινεφίλ αλλά και στους επαγγελματίες του χώρου.

Το ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ 2012 θα μπορούσε να έχει ΥΠΟΤΙΤΛΟ: ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗ.