Buzz

Tainia me elliniko thema, apo Kyprious paragogous, stin Agglia!

στα 10

Τα αδέλφια Μάρκος και Ανδρέας Μάρκου, Κυπριακής παραγωγής, ίδρυσαν την Double M Films στην Αγγλία κι ετοιμάζουν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία.

Tainia me elliniko thema, apo Kyprious paragogous, stin Agglia!

Ο Στίβεν Ντιλέινι, η Τζόρτζια Γκρουμ, ο Εντ Στόπαρντ και ο Τζορτζ Κοραφέις… όχι, ο Γιώργος Χωραφάς, θα πρωταγωνιστούν στην ταινία «Papadopoulos & Sons», με κεντρικό ήρωα έναν Ελληνα επιχειρηματία στην Αγγλία. Ο Στίβεν Ντιλέινι θα υποδύεται τον χήρο οικογενειάρχη, ο οποίος, θύμα της οικονομικής κρίσης, αποφασίζει να ξαναρχίσει απ’ την αρχή, αναβιώνοντας το παλιό οικογενειακό μαγαζί «fish & chips», με τη βοήθεια του αδελφού και των παιδιών του.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάρκος Μάρκου και η ταινία, η οποία ξεκινά γυρίσματα στις 8 Αυγούστου στο Λονδίνο, θα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους προσπάθεια της εταιρείας παραγωγής Double M Films που ίδρυσαν φέτος ο Μάρκος και ο αδελφός του, Ανδρέας Μάρκου, που κατάγονται από την Κύπρο.

The family comedy is the first feature to come out of new UK production company Double M Films, set up by brothers Marcus and Andrew Markou.

Ο Μάρκος Μάρκου μίλησε για την ταινία στο περιοδικό Screen: «Είναι η ιστορία ενός μετανάστη, αλλά εκσυγχρονισμένη σε σχέση με ταινίες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, όπως το ‘East Is East’. Η ταινία ασχολείται με το τι συμβαίνει στην ταυτότητα μιας οικογένειας μεταναστών που έχουν αφομοιωθεί απόλυτα στο βρετανικό τοπίο, αλλά πρέπει τώρα να επιστρέψουν στις ρίζες τους. Η πρόκληση με μια ανεξάρτητη, χαμηλού προϋπολογισμού ταινία με ιδιωτική χρηματοδότηση, όπως η δική μας, είναι το εάν μπορείς να προσελκύσεις το καλύτερο δυνατόν καστ. Και στη δική μας περίπτωση, το καταφέραμε.»

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία για την Double M Films στο website της εταιρείας. Ο «Ζορμπάς» που χορεύει συρτάκι δεν προκαλεί τις καλύτερες εντυπώσεις ως προς τον «εκσυγχρονισμό του μετανάστη», και το tag line, «no one does crisis like The Greeks!», είναι περισσότερο ενοχλητικό παρά αστείο, αλλά θα περιμένουμε περισσότερο υλικό από την ταινία με περιέργεια.