Buzz

Συμπλοκές με skateboarders και την αστυνομία του Λος Αντζελες με αφορμή μια ταινία!

στα 10

Πρεμιέρα ταινίας («Bake and Destroy») ακυρώθηκε όταν συγκεντρωμένοι skateboarders συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Συμπλοκές με skateboarders και την αστυνομία του Λος Αντζελες με αφορμή μια ταινία!

Οσοι έβλεπαν την απογευματινή παράσταση του «Argo» και στις εννιά παρά έβγαιναν από την έξοδο του κινηματογράφου Vine Theatre στη διασταύρωση των Hollywood Blvd & Vine, δεν πίστευαν στα μάτια τους: ορδές αστυνομικών σε παράταξη, κλούβες, πυροσβεστικές και ελικόπτερα που περιπολούσαν στον εναέριο ευρύτερο χώρο μαρτυρούσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά.

Η ταινία που ακολουθούσε στις 21.30, η πρεμιέρα του «Bake and Destroy», ήταν βασισμένη στην κοινότητα των skateboarders και στα βίντεο που συνήθως κυκλοφορούν από το περιοδικό «Thrasher» (μοντάζ επιδείξεων δεξιοτεχνίας των skaters). Αυτό όμως πώς κατέληξε σε σύγκρουση με την αστυνομία; Δεν ήθελε και πολύ. Από την μία η κοινότητα των skaters που δε θέλει πολλά μπροστά σε συγκεντρωμένους αστυνομικούς, από την άλλη μία πρακτική λεπτομέρεια: το θέατρο δεν τους χωρούσε όλους και η τεράστια ουρά έγινε βίαιη!

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ότι είχε ανακοινωθεί ότι η πρεμιέρα ήταν δωρεάν (οι πρώτοι 500 θα έμπαιναν, οι υπόλοιποι απλά δε χωρούσαν), έγινε μεγάλη διαφήμιση μέσω των social media, συγκεντρώθηκε πολύ μεγάλο πλήθος το οποίο δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί και ξαφνικά αυτό μετατράπηκε σε όχλο. Μαρτυρίες θέλουν τους skaters να πετάνε μπουκάλια μπύρας και πέτρες στους αστυνομικούς που κλήθηκαν από τον κινηματογράφο για να βάλουν τάξη, εκείνοι να ζητούν ενισχύσεις, ομάδες skaters να λιντσάρουν τα γύρω μαγαζιά και να σπάνε με τις σανίδες τους τις βιτρίνες.

skaters

Ολα δείχνουν ότι ήταν μία ευκαιρία για αναμέτρηση, όμως τα tweets (που έκαναν καλύτερο και άμεσο ρεπορτάζ) είναι συγκεχυμένα: άλλα αναφέρουν ότι με το που εμφανίστηκαν οι αστυνομικές ενισχύσεις, οι συγκεντρωμένοι skaters διαλύθηκαν αμέσως. Αλλα μιλούν για συγκρούσεις με την αστυνομία για μιάμιση ώρα (μέχρι τις 22.30). Οι δρόμοι παρέμειναν κλειστοί μέχρι τα μεσάνυχτα όπου συνεργεία καθάρισαν την περιοχή από τα γυαλιά (από τις βιτρίνες και τα μπουκάλια μπύρας).

Ενα tweet που εμφανίστηκε πολλές φορές copy/paste στα timelines όλων ήταν το εξής: «This was us! Haha Skateboarders Riot in Hollywood!» («Εμείς ήμασταν! Χαχα εξέγερση των Skateboarders στο Χόλιγουντ!»)

They fought the law, and the law won (?). Γιατί την ταινία δεν την είδαν τελικά, καθώς η πρεμιέρα ακυρώθηκε. Από το βίντεο που ακολουθεί πάντως φαίνεται ότι η χαοτική ατμόσφαιρα ήταν περισσότερο ευκαιρία για εκτόνωση και ξεκαθάρισμα κι όλο το συμβάν λειτούργησε ως αφορμή επιβολής.