Buzz

Συμμορία ληστών ξεσηκώνει κόλπα από το «The Town»

στα 10

Συνελήφθησαν τα 5 μέλη συμμορίας της Νέας Υόρκης, οι οποίοι δρούσαν αντιγράφοντας κόλπα από την ταινία του Μπεν Αφλεκ «The Town». Από τον Αύγουστο του 2010 είχαν διαπράξει 62 ένοπλες ληστείες!

Συμμορία ληστών ξεσηκώνει κόλπα από το «The Town»

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει: αρκετές φορές το σινεμά έχει ακουσίως δώσει ιδέες σε πραγματικούς κακοποιούς (με πιο διαβόητο το παράδειγμα του «Ριφιφί» του Ζιλ Ντασέν, του οποίου την τεχνική μιμήθηκαν ληστές σε όλο τον κόσμο!)

Φαίνεται όμως ότι για μία νεοϋορκέζικη συμμορία ένοπλων ληστών, το «The Town» του Μπεν Αφλεκ ήταν κανονικό εγχειρίδιο δράσης: από το πώς έκλειναν τον γενικό ρεύματος στο στόχο τους λίγα λεπτά πριν εισβάλουν, μέχρι το να ρίχνουν χλωρίνη στα ΑΤΜ μηχανήματα και τα συρτάρια με τα μετρητά για να εξαλείψουν κάθε πιθανό στοιχείο DNA.

Η συμμορία είναι υπεύθυνη για 62 ένοπλες ληστείες μαγαζιών (από βενζινάδικα μέχρι εστιατόρια και μίνι μάρκετ στις περιοχές Μπρούκλιν και Κουίνς) και μέσα σε 14 μήνες κατάφερε να συγκεντρώσει 217.000 δολάρια σε λάφυρα.

Υπάρχει όμως μία μικρή ανακρίβεια: αν εκείνοι δρούσαν από τον Αύγουστο του 2010 με αυτές ακριβώς τις τεχνικές, η ταινία του Αφλεκ βγήκε στις αίθουσες ένα μήνα μετά - τον Σεπτέμβριο.

Πάντως λίγους μήνες πριν, τον Μάιο του '11, μία ακόμα συμμορία στο Σικάγο χρησιμοποίησε τις μάσκες και την αμφίεση καλογραιών του «The Town» ως καμουφλάζ σε ληστεία τράπεζας.

Tags: The Town