Buzz

Συνέλαβαν την Σούζαν Σαράντον

στα 10

Συνελήφθη η ακτιβίστρια ηθοποιός σε διαμαρτυρία υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού των εργαζομένων στην εστίαση.

Συνέλαβαν την Σούζαν Σαράντον

Οσο η απεργία των σεναριογράφων στο Χόλιγουντ συνεχίζεται, κι από εκεί είναι και η φωτογραφία της Σούζαν Σαράντον (μία εκ των πολλών σταρ που στηρίζουν δημόσια τους σεναριογράφους), μία άλλη διαμαρτυρία οδήγησε στη σύλληψή της.

Η 76χρονη ακτιβίστρια παραβρέθηκε στην πορεία που έγινε τη Δευτέρα στο Αλμπανι της Νέας Υόρκης, για να ενώσει δυνάμεις με όσους διαμαρτύρονται για τους χαμηλούς μισθούς των ανθρώπων στην εστίαση. Ιδιαίτερο θέμα έχει προκύψει με τους σερβιτόρους που μπορούν να πάρουν φιλοδώρημα και η νέα νομοθεσία τους εξαιρεί από την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το #OneFaireWageNY απαιτεί να μην εξαιρείται κανείς από την θεσμική αύξηση.

Η κλιμάκωση της διαμαρτυρίας βρήκε την Σαράντον ανάμεσα στα 8 άτομα που οι αρχές του Αλμπανι συνέλαβαν, οδήγησαν στο τμήμα και μετά από λίγο τους άφησαν ελεύθερους. Μία από τις 8 ήταν και η πρώην υποψήφια για Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ανα Μαρία Αρκίλα.

Η Σούζαν Σαράντον έχει έντονη ακτιβιστική δράση και θεωρείται μία από τις πιο έντονες πολιτικές φωνές στο Χόλιγουντ (αν και η εμμονή της να μην ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον, τής στοίχισε την αυστηρή κριτική των Δημοκρατικών όταν ανέβηκε ο Τραμπ στην εξουσία).

Εχει πάρει μέρος σε πολλές πορείες (από την αντίδραση στον πόλεμο του Ιράκ, μέχρι τη διεκδίκηση των γυναικείων δικαιωμάτων) κι έχει ξανασυλληφθεί, το 2018, κατά τη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας για τα ασυνόδευτα παιδιά των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των συνόρων.