Φεστιβάλ / Βραβεία

Sundance 2012: ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ ανεβαίνει στη σκηνή και τραγουδά Beatles

στα 10

Ηθοποιός, τροβαδούρος και εμπνευστής ενός variety show που πραγματοποιείται για τρίτη φορά φέτος στο φεστιβάλ του Sundance, ο Τζόζεφ Γκόρντον Γκριν ενθουσίασε το κοινό του Eccles Theater με την παράσταση «Hit RECord at the Movies». Δείτε τον σε βίντεο να τραγουδά το «Hey Jude».

Sundance 2012: ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ ανεβαίνει στη σκηνή και τραγουδά Beatles
Na - na - na nanana, hey Jude...

To πρότζεκτ «Hit RECord at the Movies» (το οποίο ανήκει στην ευρύτερη on line προσπάθεια συνεύρεσης καλλιτεχνών hitrecord.org) ξεκίνησε πρώτη φορά το 2010 με 100 μόνο θεατές σε περιφερειακή αίθουσα του Παρκ Σίτι. Το βράδυ της Πέμπτης όμως το Eccles Theater ήταν γεμάτο. Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ (ναι ο σταρ του «500 Μέρες με τη Σάμερ», «50/50», «The Dark Knight Rises»), γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό, έκανε τα πάντα: παρουσίασε φιλμάκια μικρού μήκους της εταιρίας παραγωγής του, υποδέχτηκε τους Πάρκερ Πόζι και Μπρέιντι Κόρμπετ στη σκηνή για να απαγγείλουν Μαρκ Τουέιν, αστειεύτηκε με το κοινό, τους ενθάρρυνε να τουιτάρουν από τα κινητά τους για το τι σημαίνει «ανεξαρτησία» στην τέχνη (για πρώτη φορά στην ιστορία φωνή από μεγάφωνα φεστιβάλ απαιτεί από τους θεατές να... ανοίξουν τα κινητά τους) και στο τέλος ... τραγούδησε!

«Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ τα εμπνέει όλα αυτά» δήλωσε ο νεαρός πρωταγωνιστής. «Ενας μύθος του Χόλιγουντ ξεκίνησε αυτή την ανεξάρτητη προσπάθεια με το φεστιβάλ όταν δεν είχε καμία προσωπική ανάγκη. Προς Θεού, δεν έχω το δικό του στάτους, αλλά από τη στιγμή που άρχισα να κερδίζω κάποια δημοσιότητα σκέφτηκα πώς θα μπορούσα να την αξιοποιήσω δημιουργικά; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε το καλλιτεχνικό ένστικτο που μας έκανε όλους ηθοποιούς; Το πρώτο μας σόου το 2010 είχε 99 ανθρώπους. Ημασταν στο τμήμα «New Frontier», τρέχαμε σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, γυρίζαμε φιλμάκια και τα προβάλαμε σε μικρά θεατράκια. Σήμερα μεγαλώσαμε. Το Hit RECord πρότζεκτ μεγαλώνει οργανικά, μέσα από τα χρόνια και τους ανθρώπους...»

Επί 90 λεπτά το γεμάτο ενέργεια βαριετέ κράτησε το κοινό όρθιο να συμμετέχει ενθουσιασμένο. Υλικό μπορείτε να βρείτε στο επίσημο Hit RECord site, εμείς σας προσφέρουμε την εκτέλεση του «Hey Jude».

Eίμαστε φαν του Λέβιτ. Και χαιρόμαστε που η νέα χρονιά μπήκε επίσης με τη γλυκιά του σερενάτα.