Φεστιβάλ / Βραβεία

Summer School 2016 από το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

στα 10

Οπως και πέρσι, το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνουν ένα summer school σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Leiden και άλλα ολλανδικά και ελληνικά Πανεπιστήμια.

Flix Team
Summer School 2016 από το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το Summer School 2016 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 ως τις 29 Ιουλίου 2016 και θα δεχθεί αιτήσεις από τελειόφοιτους προπτυχιακών σπουδών, μεταπτυχιακούς και πρωτοετείς διδακτορικούς φοιτητές κοινωνικών/πολιτικών επιστημών.

Οπως αναφέρει και το επίσημο δελτίο Τύπου του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας:

Στις μέρες μας, η οπτική ανθρωπολογία έχει γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους όσοι ασχολούνται με την εθνογραφική έρευνα, οπτική ανάλυση, σπουδές υλικού πολιτισμού ή κριτική ενασχόληση με το σινεμά, τη φωτογραφία και άλλες μορφές πολιτιστικής έκφρασης.

Ο στόχος της σειράς μαθημάτων είναι να δώσει στους φοιτητές την εμπειρία της κινηματογράφησης σε ένα γεμάτο ποικιλία και πολλές πτυχές αστικό τοπίο, να παρουσιάσουν το προϊόν (ταινία) της έρευνάς τους σε ειδικό τμήμα του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας και να μάθουν για τις τρέχουσες συζητήσεις και θέματα έρευνας στην οπτική ανθρωπολογία και εθνογραφία. Παίρνοντας μέρος και μαθαίνοντας την διαδικασία της κινηματογράφησης και παραγωγής, οι φοιτητές αποκτούν πρακτική εμπειρία σε ένα νέο πλαίσιο, χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους, κάνουν νέες επαφές και μαθαίνουν πώς να παρουσιάζουν τα ευρήματά τους μέσα σε ευρύτερες τοπικές και παγκόσμιες διαδικασίες.

Η διαδικασία των αιτήσεων λήγει στις 25 Μαΐου 2016.

Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής (μπορείτε να την βρείτε εδώ) μαζί με ένα motivation letter με θέμα "Visual Ethnography of Cityscapes" στο nia@nia.gr ως τις 25 Μαΐου 2016. Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν ως τις 3 Ιουνίου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και άρα παρακαλούμε υποβάλλετε την αίτησή σας εγκαίρως.

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή σας αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα, τους διδάσκοντες και τους στόχους του Summer School στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.