Buzz

Στα γυρίσματα του «Dark Shadows» του Τιμ Μπάρτον!

στα 10

Δεκατρία λεπτά πίσω από τις κάμερες του «Dark Shadows» μπορεί να μην είναι αρκετά για να χορτάσουν την αγωνία των φανατικών θαυμαστών του Τιμ Μπάρτον. Ωστόσο είναι ιδανικά για να ανοίξουν ακόμη περισσότερο την όρεξη για την πρώτη μεγάλη ταινία του φετινού καλοκαιριού...

Στα γυρίσματα του «Dark Shadows» του Τιμ Μπάρτον!
Ο Τιμ Μπάρτον με την Μισέλ Φάιφερ στα γυρίσματα του «Dark Shadows»

Είναι αλήθεια πως μερικές φορές είναι καλύτερο να μην ξέρεις πως γυρίστηκε μια ταινία. Οχι για να μην χαλάσεις το...μυστήριο, αλλά για να αναρωτιέσαι αιωνίως πως εργάζονται οι σκηνοθέτες που αγαπάς και θαυμάζεις.

Το βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε με στιγμιότυπα από τα γυρίσματα του «Dark Shadows» σε φέρνει ωστόσο αναπόφευκτα μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Προδίδοντας το «ψέμα» μιας ταινίας που οι μέχρι τώρα εικόνες της έχουν προκαλέσει παροξυσμό στο fan base του Τιμ Μπάρτον και του Τζόνι Ντεπ, καταφέρνει να σε κάνει ακόμη πιο ανυπόμονο.

Δεν σε νοιάζει που κάθε μεγαλειώδες πλάνο - που μέχρι τώρα νόμιζες ότι έχει γυριστεί σε πραγματικές τοποθεσίες - έχει κατασκευαστεί μέσα στο στούντιο. Δεν σε νοιάζει που το green screen είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ταινίας, περισσότερο και από τον Τζόνι Ντεπ. Δεν σε νοιάζει που κάθε σκηνή από αυτές που περιέχονται σε αυτό μοιάζουν να αποθεώνουν το χολιγουντιανό παραμύθι του σινεμά έτσι όπως αυτό γεννήθηκε στα μεγαλύτερα στούντιο της βιομηχανίας, πριν ανακαλυφθεί η έννοια....location.

To μόνο που σε νοιάζει είναι το πάθος του Τιμ Μπάρτον να σκηνοθετεί σαν να είναι αυτή η πρώτη του ταινία. Ο τρόπος με τον οποίο διασκεδάζει ο Τζόνι Ντεπ κυκλοφορώντας στο σετ σαν βρικόλακας από b-movie των 50s. Το γεγονός πως ό,τι συμβαίνει πίσω από αυτές τις κάμερες, είναι μόνο το μυστικό για να γεννηθεί μια καινούρια κινηματογραφική περιπέτεια στη φιλμογραφία του σημαντικότερου ίσως «παραμυθά» που ίσως δεν θα ήθελε ποτέ να γνωρίσει το Χόλιγουντ.

Δείτε το βίντεο παρακάτω, διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Dark Shadows» και υπομονή μέχρι τις 17 Μαΐου που η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες.