Buzz

Το «Squid Game» είχε γραφτεί αρχικά ως μια ταινία

στα 10

Αυτό αποκάλυψε, ανάμεσα σε άλλα, στην συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter ο δημιουργός της σειράς Χουάνγκ Ντονγκ-χιούκ.

Το «Squid Game» είχε γραφτεί αρχικά ως μια ταινία

To «Squid Game» έχει καταφέρει να αναδειχτεί σε κάτι παραπάνω από τη μεγαλύτερη επιτυχία του Netflix όλων των εποχών. Είναι μια σειρά πραγματικό παγκόσμιο φαινόμενο. Είναι μια σειρά που όλοι την έχουν δει, όλοι συζητάνε για αυτή και όλοι ανυπομονούν και αναρωτιούνται για το εάν θα υπάρξει και συνέχεια.

Αλλά πως θα μας φαίνονταν αν το «Squid Game» ήταν διαφορετικό κι αντί για σειρά ήταν ταινία;

Διαβάστε ακόμα: To «Squid Game» είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Netflix... όλων των εποχών!

Hwang Dong-hyuk Ο δημιουργός της σειράς Χουάνγκ Ντονγκ-χιούκ.

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter ο σκηνοθέτης της σειράς φαινόμενο Χουάνγκ Ντονγκ-χιούκ είπε για το πως εμπνεύστηκε την σειρά όταν ο ίδιος άρχισε να γράφει ένα σενάριο για ταινία το 2008, το οποίο ποτέ δεν αγοράστηκε από κανένα στούντιο και καθώς άρχισε να ξεμένει από λεφτά του ήρθε η ιδέα για το «Squid Game». «Πέρασα αρκετό χρόνο σε διάφορα comic book cafe διαβάζοντας. Και διάβασα πολλά κόμικ που έχουν ως κεντρική ιδέα τα παιχνίδια θανάτου και επιβίωσης (battle royale) - manga όπως το "Liar Game", "Kaiji" και "Battle Royale". Διάβασα μερικές ιστορίες για αυτούς τους χρεωμένους ανθρώπους που μπήκαν σε αυτά τα παιχνίδια ζωής και θανάτου, και αυτό έγινε πραγματικά συναρπαστικό για μένα επειδή αγωνιζόμουν οικονομικά. Σκεφτόμουν ακόμη ότι θα μου άρεσε να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αν υπήρχε, για να βγάλω ένα σωρό μετρητά και να βγω από αυτή την τρομερή κατάσταση», είπε ο Ντονγκ-χιούκ.

Αλλά δεν άρχισε να γράφει το σενάριο ως σειρά αλλά ως ταινία: «και τότε αυτό με έκανε να σκεφτώ: “Λοιπόν, είμαι σκηνοθέτης. Γιατί δεν κάνω απλώς μια ταινία με αυτού του είδους την ιστορία;”. Ετσι ξεκίνησαν όλα. Αποφάσισα ότι ήθελα να δημιουργήσω ένα κορεατικό παιχνίδι επιβίωσης με τον δικό μου τρόπο. Ετσι σχεδιάστηκε αρχικά το “Squid Game” το 2008 και στη συνέχεια έγραψα ένα σενάριο για μια ταινία μεγάλου μήκους όλο το 2009.»

Διαβάστε ακόμα: Θα παίξεις; «To Παιχνίδι του Καλαμαριού» είναι το νέο παγκόσμιο τηλεοπτικό κόλλημα

squid game

Προσπάθησε να πουλήσει το σενάριό του τότε αλλά δεν βρήκε κάποιον να το αγοράσει και έτσι το άφησε στην άκρη για να γυρίσει μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του κορεάτικου σινεμά στο ενεργητικό του, όπως το «Miss Granny» το «Silenced» και το «The Fortress». Αλλά όταν επέστρεψε σε αυτό λίγα χρόνια μετά ήταν μια αρκετά συναισθηματική επανένωση, μιας και ο ίδιος είχε συνδέσει την ιστορία αυτή με μια δύσκολη περίοδο της ζωής του. «Οταν άνοιξα ξανά τα αρχεία για να το ξαναδουλέψω και διάβασα όλα τα σενάρια και τα email που αντάλλαξα με όλους τους ανθρώπους γύρω μου τότε, στην πραγματικότητα είχα μια στιγμή όπου έσπασα και έκλαψα μόνος μου. Το ίδιο το σενάριο ήταν γεμάτο με πολλές σκληρές αναμνήσεις, αλλά στη συνέχεια υπήρχαν όλα εκείνα τα email όπου ζητούσα από τους ανθρώπους να διαβάσουν το σενάριο και προσπαθούσα να τους το πουλήσω και να περνάω ένα πολύ προσωπικό πόνο.»

Ομως, ευτυχώς, για τον Ντονγκ-χιούκ τέλος καλό όλα καλά μιας και το «Squid Game» χει προσελκύσει 111 εκατομμύρια συνδρομητές από την ημέρα της πρεμιέρας του στις 17 Σεπτεμβρίου, μέσα σε 25 δηλαδή ημέρες, σε όλον τον κόσμο. Δεν το λες και λίγο.