Buzz

Ο Σπάικ Λι προτρέπει τους Αμερικανούς: «Do the right thing»

στα 10

Κερδίζοντας το πρώτο του Οσκαρ για το σενάριο του «BlackKklansman», ο σκηνοθέτης δίδαξε Ιστορία επί προσωπικού.

Ο Σπάικ Λι προτρέπει τους Αμερικανούς: «Do the right thing»

Στην τρίτη του υποψηφιότητα και με ένα τιμητικό Οσκαρ στην κατοχή του, ο Σπάικ Λι κέρδισε χθες το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου (από κοινού με τους Tσάρλι Γουάχτελ, Ντέιβιντ Ραμπίνοβιτζ και Κέβιν Γουίλμοτ) όταν ανέβηκε στην σκηνή, σκαρφάλωσε κυριολεκτικά πάνω στον Σάμιουελ Τζάκσον κι όταν ήρθε η ώρα του να μιλήσει απείλησε τους παραγωγούς του σόου να μην ξεκινήσουν το «motherfucking» ρολόι.

Δείτε αναλυτικά τους νικητές της 91ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ

Κι είπε τα εξής:

Η λέξη σήμερα είναι «ειρωνεία». Η μέρα είναι η 24η. Ο μήνας, Φεβρουάριος ο οποίος τυγχάνει να είναι κι ο μικρότερος μήνας του χρόνου, ο οποίος τυχγάνει να είναι επίσης ο μήνας Μαύρης ιστορίας. Το έτος 2019. Το έτος 1619. Ιστορία. Η δική της Ιστορία. 1619. 2019. 400 χρόνια.

spike lee oscars 607

Τετρακόσια χρόνια. Οι πρόγονοί μας κλάπηκαν από τη Μητέρα Αφρική και ήρθαν στο Τζέιμστάουν της Βιρτζίνια, σκλάβοι. Οι πρόγονοί μας δούλεψαν τη γη από τα χαράματα μέχρι τη νύχτα. Η γιαγιά μου, που έζησε ως τα εκατό της αποφοίτησε από το κολέγιο Spelman ακόμη κι αν η μητέρα της ήταν σκλάβα. Η γιαγιά μου που αποταμιευσε πενήντα χρόνια τη συνταξή της για να στείλει τον πρώτο της εγγονό -με έλεγε Spikie-poo- στο κολέγιο και μετά στη σχολή κινηματογράφου του Ν.Υ.U. Του Ν.Υ.U.!

spike lee oscars 607

Μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο απόψε, χαιρετίζω τους προγόνους μας που έκαναν αυτή τη χώρα σε αυτό που είναι, μαζί με την γενοκτονία των αυτόχθονων κατοίκων της. Ολοι νιώθουμε τον συνδεσμο με τους προγόνους μας. Θα κερδίσουμε ξανά την αγάπη και την σοφία, θα κερδίσουμε ξανά την ανθρωπιά μας. Θα είναι μια έντονη στιγμή. Οι προεδρικές εκλογές του 2020 είναι πολύ κοντά. Ας κινητοποιηθούμε όλοι. Ας βρεθούμε όλοι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Ας κάνουμε την σωστή ηθική επιλογή ανάμεσα στην αγάπη και το μισος. Ας κάνουμε το σωστό.


Μπορεί το κοινό στην αίθουσα να χειροκρότησε θερμά τον Λι, και να συγχώρησε τα λάθη του στην ανάγνωση του λόγου του από τις σημειώσεις του, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ που ως γνωστόν είναι αλάθητος, ενοχλήθηκε από αυτά και βρήκε τον λόγο του ρατσιστικό. Εναντίον του. Διότι προφανώς ο Πρόεδρος της Αμερικής είναι μια φυλή από μόνος του. Την οποία προσέβαλε. Και πίσης, θεωρεί ότι έχει κάνει περισσότερα για την Αφροαμερικάνικη κοινότητα (σχεδόν) απ΄οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο στο παρελθόν. Ναι είναι αλήθεια, η ηλιθιότητα είναι όντως ανίκητη. Αυτό είναι το υπέροχο tweet του.

trump tweet  oscars spike lee 607


Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2019 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, δείτε εδώ: το Flix μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Στη σελίδα του Flix στο Facebook και από τους λογαριασμούς μας στο Twitter και το Instagram παρακολουθήσαμε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre του Χόλιγουντ, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Δείτε εδώ τις εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ, κοπιάρετε ή... αποφύγετε!

Διαβάστε και δείτε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, λεπτό προς λεπτό, από τους πρώτους που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί μέχρι και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.


Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά από την COSMOTE TV. Μείνετε συντονισμένοι στην COSMOTE TV και τις επόμενες μέρες θα έχετε πολλές ακόμα ευκαιρίες να απολαύσετε την 91η τελετή των βραβείων Οσκαρ. Την Δευτερα 25/02 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21:00 η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου κάνει ανκόρ! Στις 21:00 παρακολουθήστε αξιοσημείωτες στιγμές στο κόκκινο χαλί! Και αμέσως μετά στις 22:00 δείτε την λαμπερή τελετή! Την Παρασκευή 1η Μαρτίου μπορείτε να δείτε την μονταρισμένη τελετή διάρκειας 90 λεπτών στις 18.45 στο COSMOTE CINEMA 1HD.