Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (21 - 27 Σεπτεμβρίου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (21 - 27 Σεπτεμβρίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!

ngff

New Generation Film Festival στον Μικρόκοσμο | 25 με 27 Σεπτεμβρίου

Το ετήσιου κινηματογραφικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους επικεντρωμένο στη νέα γενιά δημιουργών επιστρέφει στον Μικρόκοσμο από τις 25 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, με ελληνικές και διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, διαγωνιστικά προγράμμα και άλλες εκπλήξεις. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα του New Generation Film Festival στο επίσημο site του.

the awful truth

Νέες ζώνες προβολών στο Studio

Ξεκινούν από 21 Σεπτεμβρίου και κάθε εβδομάδα, οι τρεις ζώνες θεματικών προβολών με προνομιακή τιμή εισιτηρίου στο Studio New Star Art Cinema (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής).

Ζώνη Ντοκιμαντέρ καθημερινά στις 2 (με 2 ευρώ είσοδο) | Αφιέρωμα Χαϊνόφσκι - Σόιμαν - Τρία Μοναδικά Ντοκιμαντέρ για τη Χιλή

Ο Γουόλτερ Χαϊνόφσκι(1927-) και ο Τζέραρντ Σόιμαν(1930-1989), είναι οι πιο αναγνωρισμένοι και δημιουργικοί κινηματογραφιστές της πρώην Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Λ.Δ.Γ).Δούλευαν πάντα μαζί δημιουργώντας έναν θρύλο γύρω από τον τρόπο δουλειάς τους: ήταν κινηματογραφιστές-αντάρτες-ντετέκτιβς-δημοσιογράφοι-ερευνητές. Το 1969 δημιούργησαν το Heynowski & Scheumann Στούντιο ( H&S). Στο αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου, ξεχώριζαν για την κριτική τους ματιά απέναντι στον Δυτικό ιμπεριαλισμό και τη γενική επιρροή του καπιταλιστικού συστήματος. Μεγάλη επιρροή στο έργο τους άσκησαν οι πρώτες θεωρίες του Τζίγκα Βερτώφ για το πειραματικό σινεμά και το νέο μέσο ενημέρωσης, την τηλεόραση.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου | Ο Πόλεμος με τις Μούμιες στις 14.00
Παρακσευή 22 Σεπτεμβρίου και Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου | Το Λευκό Πραξικόπημα στις 14.00
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου | Οι Νεκροί Δεν Σιωπούν στις 14.00

Ζώνη Κλασικές Ταινίες καθημερινά στις 3 (με 3 ευρώ είσοδο)

Μοναδικές screwball κωμωδίες του Κάρι Γκραντ | Ομορφος και «μεταξένιος», ντυμένος πάντα άψογα, ο χαρισματικός Βρετανός ηθοποιός έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ πετυχαίνοντας να γοητεύει τον κόσμο με τις ταινίες του ακόμα και σήμερα.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου | Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου του Χάουαρντ Χοκς στις 15:45
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου | Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη του Χάουαρντ Χοκς στις 15.15
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου | Διαζύγιο με Προθεσμία του Λίο ΜακΚάρεϊ στις 15.30

Ζώνη Μικρού Μήκους Ταινιών καθημερινά στις 5 με δωρέαν είσοδο

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου | The Seafarers του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στις 17.15 | Η πρώτη έγχρωμη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, χαμένη για πάνω από σαράντα χρόνια.
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου | Intervals/Rosa του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στις 17.00
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου | The Grandmother του Ντέιβιντ Λιντς στις 17.00 | Για 33 λεπτά ο θεατής ταξιδεύει μέσα από κάθε πονεμένο, τρομερό αίσθημα εγκλωβισμού, όπου η γιαγιά γίνεται ένα σουρεαλιστικό παράθυρο μιας αποσυντιθέμενης τοξικής οικογένειας.

Studio New Star Art Cinema, Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής, 2108640054. Είσ.: € 2 (14.00-15.00), € 3 (15.00-17.00), δωρεάν (μικρού μήκους)

Tenebrae

Tenebrae του Ντάριο Αρτζέντο | Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στη Ριβιέρα στο πλαίσιο του Midnight Express

Ενας Αμερικανός συγγραφέας στη Ρώμη αρχίζει μια έρευνα όταν ένα κύμα αποκρουστικών φόνων —που βασίζονται στο νέο του βιβλίο— σαρώνει την πόλη.

Η θρυλική ταινία του Ντάριο Αρτζέντο προβάλλεται στο Midnight Express, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 23.00 στη Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια). Προλογίζει ο ίδιος ο εμπνευστής του Midnight Express, Ακης Καπράνος.

shining

Η Λάμψη (The Shining) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ | Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στα Παναθήναια

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20.30 θα προβληθεί στα Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη, 2106425714), η θρυλική ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κριτικό κινηματογράφου Αλέξανδρο Παπαγεωργίου σχετικά με το βιβλίο «Το Αλλόκοτο και το Απόκοσμο» του Μαρκ Φίσερ που έχει μεταφράσει ο κριτικός. Εισιτήριο 6 ευρώ.

Under the sky of Damascus

Κάτω από τον Ουρανό της Δαμασκού των Χέμπα Χαλέντ και Ταλάλ Ντερκί | Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο Σινέ Πετρούπολις

Μια σφιχτοδεμένη ομάδα πέντε γυναικών από τη Συρία αποφασίζουν να αναλάβουν ένα ριζοσπαστικό εγχείρημα: την παραγωγή ενός θεατρικού έργου που αποκαλύπτει την κουλτούρα μισογυνισμού και σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία μαστίζει τη ζωή των γυναικών της χώρας από γενιά σε γενιά. Η Φαράχ, η Ελιανά, η Ινάνα, η Σουχίρ και η Γκρέις επιθυμούν να καταγγείλουν τη γυναικεία καταπίεση, όμως γνωρίζουν πως η παράσταση θα τους φέρει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανεύρεση εργασίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με εξόριστους Σύρους δημιουργούς, δηλαδή την Χέμπα Χαλίντ (στην πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους) και τον Ταλάλ Ντερκί (σκηνοθέτη του υποψήφιου για Όσκαρ Of Fathers and Sons), και τον Άλι Γουαζί, από την καρδιά της Δαμασκού, οι γυναίκες διασκορπίζονται σε μια πόλη ρημαγμένη από τον πόλεμο, ώστε να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες που θα αποτελέσουν τη βάση του έργου τους. Καταγράφουν μαρτυρίες ανθρώπων από όλο το κοινωνικο-οικονομικό φάσμα, από γυναίκες ηθοποιούς και εργάτριες εργοστασίων μέχρι μητέρες και νοικοκυρές. Το αποτέλεσμα φανερώνει διαφορετικές παραλλαγές του ίδιου οδυνηρού αφηγήματος: ιστορίες κακοποίησης, εκβιασμού, ακόμα και ιστορίες γυναικών που βρίσκονται δέσμιες συζύγων, αδερφών, πατεράδων, εργοδοτών και ανδρών σε θέσεις εξουσίας· ανθρώπων στους οποίους η πατριαρχία επιτρέπει να ασκούν ανεξέλεγκτη εξουσία, κρατώντας τις γυναίκες παγιδευμένες, στερώντας τους την πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Όμως τα θέματα που πραγματεύονται τόσο το θεατρικό όσο και η ταινία είναι πολύ πιο επίκαιρα απ' ό,τι φαίνεται... Μόλις οι δημιουργοί και οι συντελεστές κάνουν βήματα προόδου για τη διεκπεραίωση του αποκαλυπτικού τους πρότζεκτ, ένα μέλος της ομάδας παραιτείται αναπάντεχα. Καθώς φανερώνεται η αλήθεια πίσω απ' την απόφασή της, όλοι οι συμμετέχοντες έρχονται –επώδυνα– αντιμέτωποι με την ίδια εκμετάλλευση που προσπαθούσαν να αποτυπώσουν.

Ο Χρυσός Αλέξανδρος του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Σινέ Πετρούπολις (25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη) τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 20.30. Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Ταλάλ Ντερκί. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

mommy

Mommy του Ξαβιέ Ντολάν | Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στον Δαναό στο πλαίσιο του «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ αλλά πάει σινεμά»

Σ’ εναν φανταστικό Καναδά, όπου ένας νέος νόμος επιτρέπει σε αναξιοπαθούντες γονείς να εγκαταλείψουν τα προβληματικά παιδιά τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, μια χήρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ταραχοποιό και βίαιο γιό της. Ενώ και οι δύο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ζώντας κάτω από την ίδια στέγη, η Κάιλα, μια μυστηριώδης γειτόνισσα, προσφέρει την βοήθειά της. Καθώς η συγκινητική παρουσία της γίνεται ολοένα και πιο έντονη, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την δική της ζωή και κυρίως επαναπροσδιορίζεται η έννοια μιας νέας, διαφορετικής οικογένειας.

H πέμπτη ταινία του Ξαβιέ Ντολάν προβάλλεται στο Δαναό την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο των μηνιαίων προβολών του «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ».

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!