Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (15 Ιουνίου - 21 Ιουνίου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (15 Ιουνίου - 21 Ιουνίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!

happiness

Happiness του Τοντ Σόλονζ | Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 23.00 στη Ριβιέρα, μέρος του Midnight Express

Η Κάι, η Τζέϊν και η Τζόι είναι αδελφές. Και οι τρεις τους αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα. Ετσι, η συνεσταλμένη Κάι δεν μπορεί να βρει έναν κατάλληλο άνδρα. Κάνει παρέα με έναν θαυμαστή της, έναν κλεπτομανή Ρώσο ταξιτζή και επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει και τις ειρωνείες των αδελφών της. Αλλά και αυτές δεν έχουν ευτυχισμένη ζωή: η Τζέιν, παρά τις επιτυχίες της ως συγγραφέας, είναι σεξουαλικά απογοητευμένη, ενώ ο άνδρας της Τζόι αποκαλύπτεται ότι αποπλανά τον φίλο του γιου του...

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Midnight Express στο Facebook.

food

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας | 16 με 18 Ιουνίου στο Cine Αλιμος

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας πραγματοποιείται φέτος για 4η χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών στο Cine Αλιμος, δοκιμάζοντας συνδυασμούς ανάμεσα σε δύο τέχνες της γεύσης και απόλαυσης. Οι γεύσεις εμπνέονται από τις ταινίες και οι ταινίες προκαλούν γεύσεις, σε ένα τριήμερο προβολών, επιλογή του Διευθυντή του Φεστιβάλ Manuel de Coco και παρουσίαση της δημοσιογράφου Σταυρούλας Σηφάκη.

Προβολές:

Παρασκευή 16 Ιουνίου | 21:00 | Women of the Land της Ελίζα Φλαμίνιο Ινο (Ιταλία, 2022) – Διεθνής Πρεμιέρα
Σάββατο 17 Ιουνίου | 21:00 | Comezainas της Μαφάλντα Σαγκουέιρο (Πορτογαλία, μικρού μήκους, 2022) και A Taste of Hunger του Κρίστοφερ Μπόε (Δανία, 2022)
Κυριακή 18 Ιουνίου | 21:00 | Μάλιστα Σεφ του Λουί-Ζιλιάν Πετί (Γαλλία, 2023)

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 4ο Athens International Food Film Festival εδώ.

local heroes

«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες: Local Heroes» | Σάββατο, 17 Ιουνίου | Μουσείο Αργυροτεχνίας (Ιωάννινα) | 21.30

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (17.06, 17.07 και 27.07) σε τρία Μουσεία του Ιδρύματος και συγκεκριμένα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το πρόγραμμα προβολών με τίτλο «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες: Local Heroes».

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές.

φεστιβάλ αιγίου

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» | 18 με 24 Ιουνίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» επιστρέφει για τη δεύτερη εκδοχή του από τις 18 μέχρι και τις 24 Ιουνίου 2023. Το Φεστιβάλ αποτελείται από τέσσερα διαγωνιστικά προγράμματα: Διεθνές Μυθοπλασίας, Διεθνές Ντοκιμαντέρ, Διεθνές Animation και Εθνικό Σπουδαστικό. Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών έληξε στις 5 Μαΐου με δημιουργούς από 37 χώρες συνθέτουν την εικόνα μιας διεθνούς διοργάνωσης που φέρνει στη βόρεια Πελοπόννησο τη μαγεία των ταινιών μικρού μήκους από όλο τον πλανήτη. Επελέγησαν συνολικά 66 ταινίες – 27 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας, 14 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ, 13 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation και 12 στο Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Οι τριμελείς κριτικές επιτροπές που θα αξιολογήσουν τις ταινίες αποτελούνται από έμπειρους ανθρώπους του χώρου, ενώ τα βραβεία των καλύτερων ταινιών κάθε τμήματος θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 1000 ευρώ για τα τμήματα Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ και Animation και 500 ευρώ για το Εθνικό Σπουδαστικό.

Αναζητήστε το πλήρες πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου εδώ.

evia film project

2ο Evia Film Project | 20 με 24 Ιουνίου

Το Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε πέρυσι με σκοπό να στηρίξει την Βόρεια Εύβοια ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Στην πρώτη του διοργάνωση φιλοξενήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 350 επαγγελματίες του κινηματογράφου, παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ανακάλυψαν τις ομορφιές της, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη βιωσιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της (περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανακύκλωση κ.ά) και ενημερώθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές που αναδεικνύονται παγκοσμίως για το πράσινο σινεμά.

Φέτος, το Evia Film Project επιστρέφει ανανεωμένο και καθιερώνεται πλέον ως ο τρίτος πόλος δράσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2ο Evia Film Project, λοιπόν, δίνει ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια, με ταινίες, εκπαιδευτικές δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση. Από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιείται στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αναζητήστε το πλήρες πρόγραμμα προβολών και δράσεων του 2ου Evia Film Project εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!