Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (14 - 20 Δεκεμβρίου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (14 - 20 Δεκεμβρίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

Nascondino

Αφιέρωμα στο Ιταλικό Ντοκιμαντέρ | Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στο Exile Room

Αυτόν τον μήνα το Exile Room πραγματοποιεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον του Ιταλικού Ντοκιμαντέρ. Πάνω από μισός αιώνας έχει περάσει από τη δεκαετία του ’50 και τα μικρού μήκους κομψοτεχνήματα του auteur Βιτόριο Ντε Σέτα μέχρι το πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Βικτόρια Φλόρε, όμως το ταμπεραμέντο παραμένει αδιαμφισβήτητα ιταλικό και απόλυτα κινηματογραφικό.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Nascondino» της Βικτόρια Φλόρε.

Ο 10χρονος Entoni ζει την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία του. Έτσι κάνουν όλοι στη γειτονιά, αλλά και στην ίδια του την οικογένεια, που μένει σε μια από τις πιο σκληροτράχηλες συνοικίες της Νάπολης. Το υπερστιλάτο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Victoria Fiore αλωνίζει μαζί του τα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία στιγμή: Θα καταφέρει το νεότερο μέλος της φαμίλιας να αποτινάξει από πάνω του την οικογενειακή κατάρα ή θα υποκύψει σε μια ζωή γεμάτη σκοτάδι;

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα στο Ιταλικό Ντοκιμαντέρ εδώ.

in situ

In Situ Realities Eleusis - Documentary Festival | 15 - 19 Δεκεμβρίου

Προσκαλώντας μας να στρέψουμε το βλέμμα στην Ελευσίνα και να βυθιστούμε σε αυτό που η πόλη προσφέρει πάντα απλόχερα, τις ιστορίες ανθρώπων και τις ιθαγένειες τόπων και τοπίων, το 1ο In Situ Realities Eleusis - Documentary Festival σηκώνει αυλαία την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, με το εμβληματικό έργο του Φίλιππου Κουτσαφτή «Μυστήριο 31 Οι Ελευσίνιοι», σε παραγωγή της 2023 Ελευσίς, εγκαινιάζοντας παράλληλα έναν ακόμα χώρο, αυτόν του Σινέ Ελευσίς και σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών της Τελετής Λήξης της 2023 Ελευσίς, «Μυστήριο 1 ΛΗΞΗ: ΕΝΑΡΞΗ, Μια τελετή».

Αναζητήστε όλο το πρόγραμμα προβολών του In Situ Realities Eleusis - Documentary Festival εδώ

ευαγγελίδη

Αφιέρωμα στο σινεμά του Παναγιώτη Ευαγγελίδη από το Cinobo | 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρα

Παρασκευή 15/12

19:00 | Οι Γάμοι της Τήλου
20:20-21:30 | Πάνελ – Συζήτηση "15 χρόνια μετά τους ομόφυλους Γάμους στην Τήλο: διαρκής αγώνας για ισότητα | Το Cinobo σε συνεργασία με την ΑμΚΕ Interferences και την Εφημερίδα των Συντακτών θα πραγματοποιήσει με την ολοκλήρωση της πρώτης προβολής του αφιερώματος συζήτηση γύρω από το θέμα του ισότιμου δικαιώματος στον γάμο σήμερα. Στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετέχουν οι Βαγγέλης Μάλλιος (διδάκτωρ νομικής, δικηγόρος), Στέλλα Μπελιά (Πρόεδρος της συλλογικότητας "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο"), Έλενα Όλγα Χρηστίδη (επιστημονικά συνυπεύθυνη, Orlando LGBT) και ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Ευαγγελίδης. Ο συντονισμός του πάνελ θα γίνει από τους δημοσιογράφους της Εφημερίδας των Συντακτών, Δημήτρη Αγγελίδη και Ναταλί Χατζηαντωνίου.

Σάββατο 16/12

20:45 | Οι Γάμοι της Τήλου
22:30 | Iρβινγκ Παρκ

Κυριακή 17/12

17:00 | Λάμπουν στο Σκοτάδι
22:30 | Οι Γάμοι της Τήλου

die hard

The Last Picture Show στο Ιντεάλ | Σάββατο 16 Δεκεμβρίου | Διπλή προβολή

22:00 Η Σιωπή των Αμνών (The Silence of the Lambs) του Τζόναθαν Ντέμι - 30th Anniversary 4K Restoration

Πρωταγωνιστούν: Τζόντι Φόστερ, Aντονι Χόπκινς, Σκοτ Γκλεν, Τεντ Λεβίν Διάρκεια: 118' Ετος παραγωγής: 1991

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Αντρικού Ρόλου (Aντονι Χόπκινς), Α' Γυναικείου Ρόλου (Τζόντι Φόστερ) και Διασκευασμένου Σεναρίου για το πολύκροτο θρίλερ που μας σύστησε στο πρόσωπο του Χάνιμπαλ Λέκτερ μια από τις πιο αλησμόνητες φιγούρες κακού όλων των εποχών και στάθηκε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της δεκαετίας του '90. Προβάλλεται σε εξαιρετική ψηφιακή αποκατάσταση με αφορμή την πρόσφατη, 30ή επέτειο της ταινίας.

00:30 Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (Die Hard) του Τζον ΜακΤίρναν - 4K Restoration

Πρωταγωνιστούν: Μπρους Γουίλις, Aλαν Ρίκμαν, Μπόνι Μπεντέλια, Αλεξάντερ Γκοντούνοβ Διάρκεια: 132' Ετος παραγωγής: 1988

Η πιο αναπάντεχη και εκρηκτική χριστουγεννιάτικη ταινία που έγινε ποτέ μετέτρεψε τον Μπρους Γουίλις σε άκρως δημοφιλή (και σκληροτράχηλο) ήρωα της δράσης, τον Aλαν Ρίκμαν σε αξέχαστο κακό και τον σκηνοθέτη Τζον ΜακΤίρναν στον πιο δεξιοτέχνη δημιουργό του σινεμά περιπέτειας για ολόκληρη τη δεκαετία του '80. Η ταινία προβάλλεται στην πρόσφατη ψηφιακή της αποκατάσταση.Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Midnight Express.

obscuro baroco

Ιριδα Visions | Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην Ιριδα

To Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η Ιριδα φιλοξενεί προβολές του Thess International Short Film Festival. Την Κυριακή, το διήμερο προβολών κλείνει με το «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη, παρουσία της σκηνοθέτη.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

18.00 Ταινίες μικρού μήκους Beyond the Sea (Ιπολίτ Λεϊμποβίτσι, 2023) / Demi Goddesses (Μάρτιν Γκέριγκ, 2023) / Bolero (Νανς Λαμπόρντ-Ζουρντά, 2023) / Dataeterna (Αξέλ Σεμάν, 2023) / Der Tote (Σαμουέλ Σεγκουράδο & Λιζ Μανρέσα, 2023) / Istina (Ταμάρα Ντένιτς, 2023)

21.00 Ταινίες μικρού μήκους Sèt Lam (Βενσάν Φοντανό, 2023) / Madeleine (Ρακέλ Σαντσινέτι, 2023) / Hubris (Ζιλ ντε Νιβερβίλ, 2023) / La Mécanique des Fluides (Γκαλά Ερνάντεζ Λόπεζ, 2023) / Wendigo (Φέλιξ Μπουφάρ-Ντουμά, 2023)

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

18.00 Ταινίες μικρού μήκους Fabrik (Σβέρε Άουνε, 2023) / Midnight Skin (Μανώλης Μαυρής, 2023) / Nothing Holier than a Dolphin (Ισαβέλλα Μαργάρα, 2022) / Να τους Διαβάσω Ποιήματα (Αλέξης Χατζηγιάννης, 2022)

21.00 Obscuro Barroco (Ευαγγελία Κρανιώτη, 2018). Ακολουθεί συζήτηση με τη σκηνοθέτρια.

ημέρα μεταναστών

Διεθνής Ημέρα Μεταναστών | Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στον Δαναό

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μεταναστών η MoovieReel διοργανώνει μια μοναδική βραδιά στον κινηματογράφο «Δαναό» με επιλεγμένες ταινίες και συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές που ασχολούνται με το μεταναστευτικό και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό

Τι σημαίνει να είσαι μετανάστης στην Ευρώπη; Υπάρχει νομικό πλαίσιο για τους ΛΟΑΤΚΙ+ μετανάστες; Η κλιματική κρίση ήδη οδηγεί αναπόφευκτα και στους κλιματικούς πρόσφυγες, τι μέτρα υπάρχουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου;

Αναλυτικό πρόγραμμα:

17:00 Προβολή της ταινίας «The Lawyer» του Ρόμας Ζαμπαράουσκας | Λιθουανία (2020, 97’) | Ο ομοφυλόφιλος μεγαλοδικηγόρο Marius, ο οποίος περνάει το χρόνο με τους φίλους τους και ψάχνοντας νέους ερωμένους. Μια ημέρα ο αποξενωμένος πατέρας του Marius πεθαίνει. Ο θρήνος γίνεται έρωτας καθώς ο δικηγόρος βρίσκει μια αναπάντεχη σύνδεση με τον Ali, ένα Σύριο πρόσφυγα σεξεργάτη.
Το «The Lawyer» είναι η πρώτη Βαλτική παραγωγή που απεικονίζει στην οθόνη την ιστορία ενός έρωτα μεταξύ ανδρών.
Ο Ρόμας Ζαμπαράουσκας σε όλες του τις ταινίες καταπιάνεται τόσο με θέματα queer αγάπης όσο και με πολιτικά ζητήματα και την επάνοδο του εθνικισμού. Μετά το δημόσιο coming out το 2011 στην πρεμιέρα της πρώτης μικρού μήκους ταινίας του, ο Λιθουανός σκηνοθέτης ασχολήθηκε με το ακτιβισμό και έχει γίνει γνωστός για την ενεργή υπεράσπιση των δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη χώρα του.
Συζήτηση: «ΛΟΑΤΚΙ+ Μετανάστες και Σεξεργασία»
Ομιλητές: Εκπρόσωποι του Ref Checkpoint & ακτιβιστές

19:00 Προβολή της ταινίας **«Πράσινα Σύνορα» της Ανιέσκα Χόλαντ | Πολωνία, ΗΠΑ, Γαλλία, Τσεχία, Βέλγιο, Γερμανία, Τουρκία (2023, 143’) | Στα βαλτώδη δάση που σχηματίζουν το λεγόμενο «πράσινο σύνορο» μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, πρόσφυγες αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη βρίσκονται παγιδευμένοι στη γεωπολιτική κρίση που έχει κατασκευάσει η προπαγάνδα του Λευκορώσου δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο. Εκεί, σαν πιόνια σε έναν αόρατο πόλεμο, θα συγκρουστούν οι ζωές μιας οικογένειας Σύριων προσφύγων, μιας Βρετανίδας ακτιβίστριας και ενός νεαρού συνοριοφύλακα.
Συζήτηση: «Ευρώπη & Μετανάστευση»
Ομιλητές: Χρήστος Δημόπουλος, Διευθυντής Ελληνικού Παραρτήματος Διεθνούς Αμνηστίας, Νικόλας Ράγκος – υπεύθυνος προγραμμάτων Solidarity Now, Νίκος-Ντέτζι Οντουμπιτάν – Founder & Managing Director Generation 2.0
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θοδωρής Χονδρόγιαννος από τους Reporters United.

22:00 Παρουσίαση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Zaatar» και catering από τις «Γεύσεις της Δαμασκού» στο χώρο του foyer.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό See less

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές εδώ.

αστακός

Αστακός (The Lobster) του Γιώργου Λάνθιιμου | Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 21.00 στον Δαναό, στο πλαίσιο του «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ αλλά πάει σινεμά»

Σε μια μελλοντική κοινωνία, όποιος ζει μόνος μεταφέρεται σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο, όπου εντός 45 ημερών πρέπει να βρει το ταίρι του. Αν αποτύχει, μετατρέπεται σε ζώο της επιλογής του και ελευθερώνεται στο δάσος, το οποίο όμως κρύβει κι αυτό τα δικά του επικίνδυνα μυστικά. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.