Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (13 Ιουνίου - 19 Ιουνίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (13 Ιουνίου - 19 Ιουνίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.

bloodsport

Βloodsport του Νιούτ Αρνολντ | Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 23.00 στη Ριβιέρ στο πλαίσιο του Midnight Express

Το «Bloodsport» μας ταξιδεύει στην κρυφή αρένα του Χονγκ Κονγκ, εκεί όπου λίγοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν.Κανένας δυτικός έως τώρα δν μπόρεσε να κερδίσει στο παράνομο πρωτάθλημα του «Kumite» μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ο ειδικός των πολεμικών τεχνών Φρανκ Νταξ, ο άνθρωπος με τις σιδερένιες γροθιές και τα θανάσιμα χτυπήματα.Ο Φρανκ για να τιμήσει τον θρυλικό δάσκαλό του θα ταξιδέψει μέχρι την άλλη άκρη της υφηλίου και θα συμμετάσχει σε ένα θεατικό και σκληρό αγώνα μέχρι τελικής πτώσης.Η ταινια που έκανε διάσημο τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ (στην πρωτη του εμφάνιση), μια παραγωγή της θρυλικής CANNON, σε μια από τις πιο θεαματικές περιπέτειες πολεμικών τεχνών των 80s - που βασίζεται κιόλας σε αληθινή ιστορία.

Προλογίζει ο Ξενοφώντας Κουσίδης

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

refugee

Refugee Week Greece - «Το Σπίτι Μας» | 14 - 23 Ιουνίου 2024

Το Φεστιβάλ Refugee Week Greece επιστρέφει για τρίτη χρονιά, συνεχίζοντας να ενισχύει το παγκόσμιο αυτό κίνημα που γιορτάζει την ανθεκτικότητα, τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων που έχουν βιώσει αναγκαστικό εκτοπισμό. Πλέον αποτελεί έναν θεσμό για την πόλη μας, ένα φεστιβάλ που τιμά τη συνεισφορά και τις αυθεντικές ιστορίες των μεταναστών & προσφύγων και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.

Μέσα από ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με ποικιλία δράσεων, δραστηριοτήτων, και εργαστηρίων, αποσκοπούμε στην καλλιέργεια μιας βαθύτερης κατανόησης των προκλήσεων με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους αλλά και να ρίξουμε το φως στον θετικό αντίκτυπο που δημιουργούν.

To Φεστιβάλ περιλαμβάνει 45 προβολές ταινιών οι οποίες ξεκινούν την Παρασκεύή 14 Ιουνίου στις 19.00 με την προβολή της ταινίας «The Swimmers» του Σάλι Ελ Χοσάινι στο Τριανόν. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον παραγωγό της ταινίας Χασάν Ακάντ και τον Χρήστο Δημόπουλο (Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας).

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Ωρα προσέλευσης: 18:30
Χαιρετισμοί: 18:45
Εναρξη Ταινίας: 19:00
Εναρξη Συζήτησης: 21:25
Τοποθεσία: Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21
Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και την ελληνική νοηματική.
Κράτηση των δωρεάν σας εισιτηρίων εδώ

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Refugee Week Greece εδώ.

dirty dancing

Dirty Dancing του Εμίλ Αρντολίνο | Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 21.00 στο Park Your Cinema

«Nobody puts Baby in the corner». Η πιο γνωστή ατάκα μίας από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες ταινίες των ’80s μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι του 1963. Η 17χρονη Μπέιμπι (Τζένιφερ Γκρέι) κάνει διακοπές με τους γονείς της. Η ίδια είναι σίγουρη ότι μπροστά της βρίσκεται ένα ακόμα βαρετό καλοκαίρι, ωστόσο όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Τζόνι (Πάτρικ Σουέζι), έναν γοητευτικό καθηγητή χορού που παραδίδει μαθήματα σε παραθεριστές. Η Μπέιμπι αρχίζει μαθήματα χορού με τον Τζόνι και σύντομα ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται….. Μια ταινία με πάθος, γκλίτερ και τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία της ποπ κουλτούρας, όπως το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού «(I’ve Had the) Τime of my Life»

Η ταινία θα προβληθεί στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

γοργόνα

Η Μικρή Γοργόνα του Ρομπ Μάρσαλ | Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21.00 στο στο Park Your Cinema

Στο εντυπωσιακό live-action ριμέικ της Disney, η θρυλική Μικρή Γοργόνα παίρνει τη μορφή της Halle Bailey και ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Rob Marshall μας ταξιδεύει στον καθηλωτικό υποβρύχιο κόσμο του κλασικού παραμυθιού του Hans Christian Andersen αναβιώνοντας το βραβευμένο με Όσκαρ μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων. H Άριελ, η όμορφη γοργόνα και μικρότερη κόρη του Βασιλιά Τρίτωνα, λαχταράει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα. Όταν επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον πρίγκιπα Έρικ. Παρόλο που οι γοργόνες απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους, η Άριελ αποφασίζει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας Ούρσουλα, η οποία της δίνει μια ευκαιρία να δει τι συμβαίνει στη στεριά, αλλά τελικά βάζει τη ζωή της – και το στέμμα του πατέρα της – σε κίνδυνο.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τη φωνή της Μαρίνας Σάττι στον ρόλο της Άριελ στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

athens open air

14ο Athens Open Air Film Festival

To καλοκαιρινό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου με το «High Fidelity» του Στίβεν Φρίαρς στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου και γι' αυτήν την εβδομάδα συνεχίζει την Τετάρτη 19 Ιουνίου με τις «48 Ωρες» του Γουόλτερ Χιλ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στη συμβολή με Παρθενώνος).

Ολες οι πληροφορίες για το φετινό Athens Open Air Film Festival εδώ.

Roma

Roma του Φεντερίκο Φελίνι | Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 20.30 στο θερινό Απόλλων στη Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 20:30, οι Σινεφίλ Δευτέρες του ΚΕΜΕΣ., η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) και το θερινό cine Απόλλων διοργανώνουν εκδήλωση - αφιέρωμα στον Φεντερίκο Φελίνι. Αρχικά, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της Π.Ε.Κ.Κ. «Φεντερίκο Φελίνι: Ο μάγος του σινεμά», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις οξυ. Για το βιβλίο και τον σκηνοθέτη θα μιλήσουν οι κριτικοί κινηματογράφου Βασίλης Κεχαγιάς, Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Κ., Δημοσθένης Ξιφιλίνος, Γενικός γραμματέας της Π.Ε.Κ.Κ., και Δημήτρης Μπάμπας, επιμελητής της έκδοσης.

Οι Σινεφίλ Δευτέρες θα δωρίσουν σε εννέα θεατές ισάριθμα αντίτυπα του βιβλίου «Φεντερίκο Φελίνι: Ο μάγος του σινεμά», το οποίο θα διατίθεται και προς αγορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα ακολουθήσει η προβολή της ημι-αυτοβιογραφικής του ταινίας «Ρόμα» του 1972.

Ο Φελίνι σκηνοθετεί ένα πορτραίτο της αγαπημένης του πόλης, μία ελεύθερη, γιγάντια σύνθεση, στην οποία εναλλάσσονται σκηνές της Ρώμης με αναπαραστάσεις εποχής γεμάτες χρώμα, πληθωρικό κέφι και μπαρόκ γραφικότητα. Μυθοπλασία της πραγματικότητας ή ντοκιμαντέρ ενός ονείρου, το "Roma" είναι μια παράσταση για δύο ρόλους: τον δημιουργό στη νιότη και την ωριμότητά του και την Αιώνια Πόλη των αντιφατικών εικόνων της.

Η σύντομη κριτική αποτίμηση του Αλέξη Δερμεντζόγλου για την ταινία είναι: «Σπουδαίο προσωπικό φιλμ, γοητευτικό, χαοτικό, θραυσματικό, με υπέροχα φλας μπακ, πλάγιες αναφορές και νοσταλγία. Ο Ντονατέλο Ντονάτι κάνει μια σκηνογραφία φαντασμαγορική, ο Τζιουζέπε Ροτούνο φωτογραφίζει με τρόπο «ζωγραφικό» και ο Νίνο Ρότα με την έξοχη μουσική του συνοδεύει. Ένα φιλμ για τη μνήμη, που υπάρχει αλλά και ξεθωριάζει, μια απεικόνιση γενική, αλλά και φθίνουσα, με εκπληκτικό φινάλε».

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, όπου ο Αλέξης Δερμεντζόγλου θα κάνει ανάλυση με θέμα: «Η υπόγεια απόλαυση στον Φελίνι». Στους θεατές θα διανεμηθεί κριτική του Γιάννη Γκακίδη για την ταινία και κείμενο του Βασίλη Κεχαγιά για τον Φελίνι.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

network

Το Δίκτυο του Σίντνεϊ Λιούμετ | Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 21.00 στα Παναθήναια

Ο Χάουαρντ Μπίαλ (Πίτερ Φιντς), εκφωνητής του δελτίου ειδήσεων για το αμερικανικό κανάλι UBS, πληροφορείται για την απόλυσή του από το φίλο του Μαξ Σουμάχερ (Γουίλιαμ Χόλντεν). Η θεαματικότητα του δελτίου του έχει αρχίσει από καιρό να φθίνει και ο νέος πρόεδρος του καναλιού Φρανκ Χάκετ (Ρόμπερτ Ντιβάλ), πιστεύει ότι πρέπει να αντικατασταθεί από κάποιον νεότερο. Έτσι ο Μπίαλ έχει στη διάθεση του δύο εβδομάδες για να αφήσει το κανάλι. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν, όταν ο Μπίαλ, πληροφορώντας το κοινό για την απόλυσή του, αποκαλύπτει ότι πρόκειται να αυτοκτονήσει στον αέρα αφότου εκφωνήσει το τελευταίο του δελτίο για το UBS. Υστερα απ’ αυτό η απόλυσή του είναι άμεση και μόνο έπειτα από την παράκληση του Σουμάχερ επιστρέφει για μία ακόμη φορά για να αποχαιρετήσει το κοινό του. Ο Μπίαλ ξεσπάει μπροστά στις κάμερες και η θεαματικότητα του δελτίου αρχίζει να παίρνει την ανιούσα. Σύντομα η υπεύθυνη του ψυχαγωγικού τμήματος του καναλιού, η φιλόδοξη Νταϊάνα Κρίστενσεν (Φέι Νταναγουέι), αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τα ξεσπάσματα του Μπίαλ στο γυαλί, ο οποίος έχει πλέον δικό του πρόγραμμα -το «Χάουαρντ Μπίαλ Σόου»- όπου αυτοαποκαλείται Τρελός Προφήτης. Όταν όμως ο «προφήτης» σταματήσει να είναι «επικερδής» για το κανάλι, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν.

H ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ, βραβευμένη με 4 Οσκαρ, θα προβληθεί στον θερινό κινηματογράφο Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165) την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 21.00. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κριτικό Αλέξανδρο Παπαγεωργίου. | Είσοδος: 7 ευρώ | Περισσότερες πληροφορίες: 2106425714

Αναζητήστε πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.