Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (5 - 11 Σεπτεμβρίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (5 - 11 Σεπτεμβρίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.

σμύνος

Σμήνος Fest | Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός, Είσοδος ελεύθερη

Συζητήσεις για το #metoo, τη ψυχική υγεία και την κρατική επιτήρηση, προβολές, συναυλίες, workshop και βιβλία θα βρείτε στο Πλύφα στις αρχές του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που θέλει να διαψεύσει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει ελπίδα εντός του καπιταλισμού.

Σάββατο 7 |19.15 Συζήτηση και προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους της Αλεξίας Τσούνη.
Κυριακή 8 | 19.15 Ο Λόγος του Μπάτσου (Ζοζέ Πιρεϊρό, 1985)

αφιέρωμα βέντερες

Αφιέρωμα Βιμ Βέντερς στο Αστυ | 2-11 Σεπτεμβρίου

Οι καλύτερες ταινίες του Βιμ Βέντερς παίζουν καθημερινά στο Αστυ της Πλατείας Κοραή από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Πέμπτη 5 - Κυριακή 8
19.00 Παρίσι, Τέξας (1984)
21.30 Η Αλίκη στις Πόλεις (1974)

Δευτέρα 9 - Τετάρτη 11
19.30 Τα Φτερά του Έρωτα (1987)
21.40 Η Αγωνία του Τερματοφύλακα Πριν Από το Πέναλτι (1972)

Mary Poppins returns 607

Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει του Ρομπ Μάρσαλ | Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Αγγλία, δεκαετία 1930. Ο Μάικλ Μπανκς ήταν μικρό παιδί όταν η τέλεια νταντά Μαίρη Πόπινς εμφανίστηκε στη ζωή του, αλλά τώρα πια μεγάλωσε και έχει κάνει τρία δικά του παιδιά. Οι καιροί είναι δύσκολοι στο Λονδίνο της Οικονομικής Ύφεσης και η οικογένειά του παλεύει να ξεπεράσει μία σημαντική απώλεια. Τα παιδιά του Μάικλ αναλαμβάνουν ευθύνες που τα αναγκάζουν να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ευτυχώς, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, όταν η πάντα νέα και αινιγματική νταντά με τις μοναδικές μαγικές ικανότητες εισβάλει στη ζωή τους. Παρέα με τον Τζακ, έναν αιώνια αισιόδοξο φανοκόρο, παρασέρνει τα παιδιά της οικογένειας Μπανκς σε μία σειρά από φαντασμαγορικές περιπέτειες. Το γέλιο, η αγάπη για τη ζωή και η ανεμελιά επιστρέφουν στις καρδιές και το σπιτικό των Μπανκς. Σ’ αυτή την εντυπωσιακή υπερπαραγωγή της Disney, το κοινό θα παρασυρθεί στον νοσταλγικό, συγκινητικό, απολαυστικό και μελωδικό κόσμο που σκηνοθετεί ο μάστερ στο είδος Ρομπ Μάρσαλ (Chicago, Into the Woods). Την εμβληματική νταντά σε νέες πρωτότυπες περιπέτειες υποδύεται η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Έμιλυ Μπλάντ, ενώ στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Τζουλι Γουόλτερς, Κόλιν Φέρθ και Μέριλ Στριπ.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Η προβολή είναι sensory friendly - ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την προβολή.

blade

Blade του Στίβεν Νόρινγκτον | Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 22.30 στο πλαίσιο του "Midnight Express". Προλογίζει η Λυδία Πατρινού

Eνα μοναδικό hyper-kinetic όργιο αίματος, και μάλλον ο ακρογωνιαίος λίθος σε αυτό που συνιστά Marvel-ικό φιλμικό σύμπαν, προβάλλεται αυτή την Παρασκευή, στις 22:30, φυσικά στην αγαπημένη Ριβιέρα των Εξαρχείων, με πρόλογο από τη Λυδία Πατρινού που μας τα είχε πει πολύ ωραία και για το Perfect Blue κάποια χρόνια πίσω.

κεμές

Double Bill με Δυο Ταινίες του Δημήτρη Παναγιωτάτου | Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο θερινό Απόλλών στην Θεσσαλονίκη από τις Σινεφίλ Δευτέρες

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο θερινό cine Απόλλων, οι Σινεφίλ Δευτέρες και το ΚΕΜΕΣ τιμούν τον πολύ σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη, συγγραφέα και καθηγητή κινηματογράφου, Δημήτρη Παναγιωτάτο, ο οποίος θα είναι παρών και θα προλογίσει τις ταινίες του «Εραστές στη μηχανή του χρόνου» (1990, διάρκεια 78’) και «Η νύχτα με την Σιλένα» (1986, διάρκεια 75’), σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες DCP.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει και το νέο του βιβλίο «Μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο; 50 ταινίες και βιβλία που άλλαξαν την ζωή μου για πάντα», των εκδόσεων Καστανιώτη. Στο πλαίσιο του μορφωτικού προγράμματος του ΚΕΜΕΣ, θα διανεμηθούν δωρεάν σε δέκα θεατές ισάριθμα αντίτυπα του βιβλίου, ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα δωρίσει σε τρεις θεατές αντίτυπα του βιβλίου «Εραστές στη μηχανή του χρόνου» των εκδόσεων Αιγόκερως, το οποίο βασίζεται στο σενάριο της ομώνυμης ταινίας του. Μετά το τέλος των προβολών θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον δημιουργό Δημήτρη Παναγιωτάτο.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.