Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (22 - 28 Φεβρουαρίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (22 - 28 Φεβρουαρίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

pink flamingos

Pink Flamingos του Τζον Γουότερς | Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 23.00 στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

«Μια άσκηση κακού γούστου»: η ατάκα που συνόδευσε την κυκλοφορία της διαβόητης ταινίας του Τζον Γουότερς μάλλον ρίχνει τους τόνους παρά αποδίδει την πραγματικότητα για μία από τις πιο αντισυμβατικές, προκλητικές και εξωφρενικές δημιουργίες στην ιστορία του αμερικανικού (και όχι μόνο) σινεμά. Γυρισμένο με σχεδόν μηδενικό προϋπολογισμό και σε συνθήκες χίπικου κοινοβίου, το Pink Flamingos αμφισβητεί κάθε παγιωμένη σύμβαση καλαισθησίας και καθωσπρεπισμού, μετατρέποντας τη θέαση μιας κινηματογραφικής ταινίας σε αληθινή πρόκληση. Το Pink Flamingos θα προβληθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου (23:00), στο Ολύμπιον, στο πλαίσιο της ενότητας Fundamentals Midnight του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες και εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας.

interview with a vampire

Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα (Interview with a Vampire) του Νιλ Τζόρνταν | Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 23.00 στο Cinobo Οπερα

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν σε αποκλειστική προβολή το φιλμ του Νιλ Τζόρνταν. για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της.

Σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, στο σημερινό Σαν Φρανσίσκο, ένας νεαρός δημοσιογράφος καταγράφει τις απόκοσμες διηγήσεις ενός μυστηριώδους άνδρα ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι υπεραιωνόβιο βαμπίρ, ότι πέρασε στον κόσμο των απέθαντων όταν δέχτηκε το μοιραίο δάγκωμα και την ερωτική αποπλάνηση ενός δανδή βρυκόλακα στη Νέα Ορλεάνη του 18ου αιώνα και τώρα αφηγείται μια ζωή καταδικασμένη στην αιωνιότητα, που διασχίζει χρόνια και ηπείρους αναγκασμένη να αφήνει πίσω της μια αέναη διαδρομή αίματος.

Ιδανικός σκηνοθέτης για να διασκευάσει το περίφημο μυθιστόρημα της Αν Ράις, ο Νιλ Τζόρνταν («Η Παρέα των Λύκων», «Το Παιχνίδι των Λυγμών») ενώνει το γοτθικό θρίλερ με τον ερωτισμό και το διεστραμμένο χιούμορ σε ένα εκθαμβωτικό και αιματοβαμμένο φιλμ με φαντασμαγορικούς πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ και Τομ Κρουζ και αξέχαστη πρώτη εμφάνιση της Κίρστεν Ντανστ στην οθόνη, σε ρόλο ανήλικου (και ακόρεστου) βαμπίρ. Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία το 1994, η ταινία κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και πάλι στις αίθουσες του εξωτερικού σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα προκειμένου να γιορτάσει την 30ή επέτειό της. Αυτή είναι η κόπια που θα δούμε και στη χώρα μας, στην αποκλειστική προβολή των Νυχτών Πρεμιέρας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εδώ.

athchiff

Ο Τόνι, η Σέλι και το Μαγικό Φως (Tony, Shelly and the Magic Light) του Φίλιπ Πόσιβατς | Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 16.00 στον Δαναό

Ο 11χρονος Τόνι γεννήθηκε με ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό: λάμπει με ένα χρυσό φως. Όμως προτιμά να το κρύβει φορώντας γάντια και ευφάνταστες μάσκες, ενώ περνά τον περισσότερο χρόνο του κάτω από την κουβέρτα του. Όνειρό του να βρει, έστω και έναν φίλο. Όταν μετακομίζει στο κτίριό του η μυστηριώδης Σέλι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο κόσμος του Τόνι αλλάζει. Οι δυο τους αποφασίζουν να βρουν την πηγή της σκοτεινής δύναμης που έχει ρίξει στο σκοτάδι το σπίτι τους και τη γειτονιά τους. Αυτό το βραβευμένο τσέχικο παραμύθι κινουμένων σχεδίων με την οπτική ταυτότητα που θυμίζει Τιμ Μπάρτον είναι πολλά πράγματα μαζί: μια ασυνήθιστη χριστουγεννιάτικη ιστορία, μια ωδή στη διαφορετικότητα και ένα εντυπωσιακό stop motion κομψοτέχνημα που αξίζει να δείτε στη μεγαλύτερη οθόνη.

Για όλο το Φεβρουάριο, το Παιδικό και Εφηφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους φίλους στον Δαναό, με επιλογές από το πρόγραμμά του.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

girl

Κορίτσι (Girl) του Λουκάς Ντοντ | Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Τριανόν στις 17.00

Το ντεμπούτο του Λουκάς Ντοντ, που βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Καννών στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και του κύκλου προβολών με τίτλο «Σινεμά με τον Φρόυντ». Μετά την προβολή της ταινίας ακολουθεί συζήτηση με τους Αθανάσιος Αλεξανδρίδη (Ψυχαναλυτής), Πέννυ Παναγιωτοπούλου (Σκηνοθέτη). Τη συζήτηση συντονίζει ο Άκης Διαμάντης, Ψυχαναλυτής.

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια.

wolfman

Ράδιο Γούλφμαν του Γιώργου Παντελεάκη | Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 22.15 στον Μικρόκοσμο

Γυρισμένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο Λονδίνο, η ταινία του Γιώργου Παντελεάκη (θυμηθείτε το «Boxer» του 2013), ανεξάρτητη και αταξινόμητη, κινείται ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη, την φαντασία και την πραγματικότητα, διασχίζοντας κινηματογραφικά είδη και διαθέσεις ανεξερεύνητες. Μετά την πρεμιέρα της και τέσσερα μεγάλα βραβεία στο Φεστιβάλ της Ιεράπετρας το καλοκαίρι είναι έτοιμη για την προβολή της στον Μικρόκοσμο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 22.15.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

αναπαράσταση

Αναπαράσταση του Θόδωρου Αγγελόπουλου | Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Cine Βακούρα στη Θεσσαλονίκη

Μετά από χρόνια δουλειάς στη Γερμανία, ένας άντρας επιστρέφει στο χωριό του, την Τυμφαία της Ηπείρου. Κανένας δεν τον περιμένει, ενώ η κόρη του, στο κατώφλι του σπιτιού, δεν τον αναγνωρίζει. Λίγες μέρες αργότερα, η σύζυγος, με τη βοήθεια του εραστή της, τον σκοτώνει και τον θάβει στον κήπο του σπιτιού τους.

Σινεφίλ Δευτέρες από το Κεμές στο Cine Βακούρα της Θεσσαλονίκης με την «Αναπαράσταση» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, την ταινία που ενηλικίωσε το ελληνικό σινεμά.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

οζοθ

Ταξίδι στο Τόκιο του Γιασουτζίρο Οζου | Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Δαναό

Καταληκτικό σκέλος της περίφημης Noriko Trilogy, όπου η σπουδαία Σετσούκο Χάρα ενσαρκώνει τρεις διαφορετικές ηρωίδες με όνομα Νορίκο, το Tokyo Story συνδυάζει υποδειγματικά τα πιο βαθιά νοήματα της ανθρώπινης ύπαρξης με το μεγαλείο της απλότητας. Η διαρραγή των οικογενειακών δεσμών, το αναπόφευκτο χάσμα των γενεών, το ανοιχτό μεταπολεμικό τραύμα της Ιαπωνίας, η βίαιη δυτικοποίηση της ιαπωνικής κοινωνίας, το ξεθώριασμα του παλιού κόσμου της ευγένειας και του σεβασμού, καθώς και η επικράτηση ενός νέου μοντέλου ζωής όπου κυριαρχούν ο ατομικισμός και η βιασύνη, είναι οι είναι οι κομβικές έννοιες που δεσπόζουν στην κορωνίδα της σκηνοθετικής διαδρομής του Γιασουτζίρο Όζου.

Στo πλαίσιο του Fundamentals of Cinema του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με σπουδαίες ταινίες σε επαναληπτική ειδική προβολή, το αριστούργημα του Γιασουτζίρο Οζου προβάλλεται Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Δαναό.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εδώ.

a patch of blue

Ο Τυφλός Αγγελος (Patch of Blue) του Γκάι Γκριν | Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στην Ελληνοαμερικανική Ενωση στις 19.15

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Mooviereel συνεχίζουν τη νέα κινηματογραφική λέσχη δωρεάν προβολών «HAU Movie Club» με μια από τις πιο σημαντικές ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου. Με αφορμή τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας θα προβληθεί η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ο Τυφλός Aγγελος» (A Patch of Blue) με πρωταγωνιστή τον Σίντνεϊ Πουατιέ. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) στις 19:15, με ελεύθερη είσοδο.

Μια από τις πιο σημαντικές ταινίες της αμερικανικής φιλμογραφίας, η ταινία «Ο Τυφλός Άγγελος», σε σκηνοθεσία του Γκάι Γκριν, γυρίστηκε το 1965 με φόντο το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Η υπόθεση της ταινίας αφορά την αγάπη μιας νεαρής λευκής τυφλής κοπέλας με έναν μαύρο άντρα.

Η ταινία έχει κερδίσει Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Σέλεϊ Γουίντερς, ενώ ήταν υποψήφια για 4 ακόμη βραβεία.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

αυτή η νύχτα μένει

Αυτή η Νύχτα Μένει του Νίκου Παναγιωτόπουλου | Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Cine Βακούρα στη Θεσσαλονίκη

Το αφιέρωμα στους δημιουργούς του ελληνικού σινεμα με προβολές σε κόπιες φιλμ συνεχίζεται στο Cine Βακούρα με το «Αυτή η Νύχτα Μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Προλογίζει ο Χρήστος Πολίτης (Ο Χρήστος δεν μένει πια εδώ). Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, γοητευμένος από το αμαρτωλό πάθος της νύχτας και των επαρχιακών κέντρων διασκέδασης όπως ακριβώς τα παρουσίασε ο Θάνος Αλεξανδρής στο βιβλίο του «Αυτη η Νύχτα Μένει», γυρίζει μια ταινία για όλα τα απίθανα που συνέβαιναν στην Ελλάδα εκείνες τις δύο καθοριστικές για τη χώρα μα και κολασμένες δεκαετίες του '80 και '90.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εδώ.

by the lake

By the Lake | Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 22.00 στον Μικρόκοσμο

Το By the Lake είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 1 ώρας και 16 λεπτών.

Το θέμα του είναι τα Γιάννενα και η μουσική τους σκηνή, για 20 χρόνια περίπου, από το 1975 μέχρι το 1995. Είναι ουσιαστικά ένα ντοκιμαντέρ για τους μουσικούς της πόλης, το κοινό της, αλλά και πράγματα που έζησε από κοντά η «γενιά Χ» των Ιωαννίνων.

Τελικά, είναι ένα ντοκιμαντέρ για τα ίδια τα Γιάννενα, για μια θεματική που δεν έχει «απασχολήσει» ιδιαίτερα, έως καθόλου, μέχρι τώρα, την καταγραφή.

Είναι μια παραγωγή της ΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ, της εταιρίας που διαχειρίζεται το ενημερωτικό site typos-i.gr των Ιωαννίνων και έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία: τις 25+1 ρετρό ιστορίες (coffee table book, δίγλωσσο) και το «Οι αποστάτες, τα ρέντζελα και οι δήμαρχοι», για τις δημοτικές εκλογές στα Γιάννενα, από το 1925 μέχρι το 2014. To By the Lake συμμετείχε στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.