Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (15 - 21 Φεβρουαρίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (15 - 21 Φεβρουαρίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

la singla

La Singla της Παλόμα Ζαπάτα | Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο Exile Room στις 20.00

Από την Αργεντινή και τη Βαρκελώνη μέχρι τις ξεχασμένες γωνιές της Ανατολικής Ευρώπης, ο χορός και η μουσική έχουν την τιμητική τους στο Exile Room τον Φεβρουάριου. Και, μάλιστα, μέσα από δύο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ που δεν διστάζουν να φλερτάρουν προκλητικά με τη μυθοπλασία!

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου προβάλλεται το «La Singla» της Παλόμα Ζαπάτα.

Η Αντόνια Σίνγκλα γεννήθηκε στα προάστια της Βαρκελώνης και έχασε την ακοή της σε μικρή ηλικία. Περιτριγυρισμένη από τσιγγάνικο φλαμένκο, έμαθε να χορεύει χωρίς να ακούσει ποτέ της ούτε μια νότα, μετρώντας τα παλαμάκια της μαμάς της. Στα 17 της χρόνια ήταν ήδη μια σταρ τεραστίου μεγέθους, με ρόλους στον κινηματογράφο, παγκόσμιες τουρνέ και μια θέση στο τραπέζι δίπλα στον Jean Cocteau, τον Salvador Dalí, τον Marcel Duchamp και τον Joan Miró, στις ισπανικές μπουάτ της δεκαετίας του 1960. Και, ξαφνικά, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. 50 χρόνια μετά, μια νεαρή γυναίκα βρίσκει τυχαία κάποιες φωτογραφίες από την παιδική ηλικία της Antonia και ξεκινάει μια εκστατική βουτιά στη αινιγματική ζωή της, αποφασισμένη να λύσει το μυστήριο, πάση θυσία.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

ιαπωνικου

Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου | 15 μέχρι και 18 Φεβρουαρίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Japan Foundation, διοργανώνουν το Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου 2024 από 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για το 2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Περιοδεύον Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών» του Japan Foundation και περιλαμβάνει τέσσερις ταινίες από τον σύγχρονο ιαπωνικό κινηματογράφο. Πρόκειται για έργα σκηνοθετών με ισχυρή παρουσία στη σύγχρονη κινηματογραφική βιομηχανία της Ιαπωνίας και με ιδιαίτερα διακριτά σκηνοθετικά χαρακτηριστικά. Όλες οι ταινίες, παραγωγής 2018 και 2019, προβάλλονται (με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους) για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 με την προβολή της ταινίας «They Say Nothing Stays the Same» του Τζο Ονταγκίρι που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την εναρκτήρια τελετή. Στη συνέχεια, από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου θα προβληθούν οι ταινίες «Another World», «And Your Bird Can Sing» και «Sea of Revival».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Evil Dead 2

Evil Dead 2 του Σαμ Ράιμι | Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 00.30 στο Cinobo Οπερα από το Midnight Express

Το Midnight Express, η κινηματογραφική λέσχη του Ακη Καπράνου, φέρνει αυτό το Σάββατο 17/02 στο #CinoboOpera το Evil Dead 2, το σίκουελ της τεράστιας επιτυχίας του Σαμ Ράιμι

Σε συνέχεια της πρώτης ταινίας, ο Ας επισκέπτεται την καλύβα στο βουνό μαζί με τη φίλη του Λίντα. Φτάνοντας εκεί, ανακαλύπτουν το «Βιβλίο των Νεκρών», το βασικό εγχειρίδιο των ιεροτελεστιών των Σουμερίων, και την κασέτα του καθηγητή με τη μετάφραση και τις επεξηγήσεις των ιερογλυφικών. Με ξόρκια καλούν ένα αόρατο, απειλητικό πνεύμα από τα δάση, το οποίο επιτίθεται και καταλαμβάνει την ψυχή της Λίντα. Ο Ας για να γλιτώσει αναγκάζεται να την αποκεφαλίσει μ’ένα φτυάρι και να την θάψει στο δάσος. Νωρίς το επόμενο πρωί την ώρα που ο Ας επιχειρεί να φύγει, τα πνεύματα του επιτίθεται με σκοπό να τον καταλάβουν, αλλά σώζεται από το πρώτο φως του ήλιου. Αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, αναγκάζεται να οχυρωθεί στην καλύβα περιμένοντας την επόμενη επίθεση των διαβολικών πνευμάτων η οποία έρχεται νωρίτερα από ότι περίμενε, με πρώτο το πνεύμα της Λίντα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

μηχανισμοί της θέασης

Μηχανισμοί της Θέασης της Μαρία Λάλου | 17/2 έως και 1/3

Το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με τη State of Concept Athens, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σάς προσκαλεί στη σειρά εκδηλώσεων Μηχανισμοί της Θέασης της Μαρίας Λάλου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, περφόρμανς, μια έκθεση και ζωντανή συζήτηση.

Σάββατο 17.2.2024 – Παρασκευή 1.3.2024

17.2. & 29.2. State of Concept Athens (Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα)

27.2. & 28.2. Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14–16, 10672 Αθήνα)

1.3. Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, 104 35 Αθήνα)

Τα προσωπικά μας δεδομένα έχουν γίνει μέρος μιας συνεχούς και υπέρμετρης ροής πληροφοριών που ελέγχονται από αλγόριθμους. Το πώς η δύναμη του αλγόριθμου υπαγορεύει την καθημερινότητά μας είναι κάτι που όλοι βιώνουμε. Εκείνο που μας λείπει είναι η σαφήνεια για το πώς αυτό συμβαίνει αδιάκοπα.

Οι Μηχανισμοί της Θέασης είναι μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές, περφόρμανς, μια έκθεση και ζωντανή συζήτηση. Στο σύνολό τους ξετυλίγουν το έργο της Μαρίας Λάλου για τον κινηματογραφικό μηχανισμό και την αλγοριθμική διακυβέρνηση του Camera and the Mirror και μας προϊδεάζουν για το προσεχές κινηματογραφικό πείραμα Image Infinite.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

athchiff

Okthanksbye της Νικόλ Βαν Κίλσντονκ | Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Δαναό στις 16.00

Η Τζέιμι μόλις έχει αρχίσει να συνηθίζει τη νέα της ζωή στο ολλανδικό οικοτροφείο για κωφούς όταν πληροφορείται ότι η πολυαγαπημένη της γιαγιά, είναι στο νοσοκομείο. Νιώθοντας αβοήθητη όταν οι γονείς την ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει χρόνος να έρθουν να την πάρουν συμφωνεί με ένα απίστευτο σχέδιο: να ταξιδέψει με την κολλητή της κρυφά ως την Γαλλία. Η ταινία διευρύνει με ζωντάνια και νόημα το παραδοσιακό κινηματογραφικό road trip σε μια συμπεριληπτική ιστορία ενηλικίωσης με δύο κωφές έφηβες με περίσσεια εφευρετικότητα, εξυπνάδα και τόλμη.

Για όλο το Φεβρουάριο, το Παιδικό και Εφηφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους φίλους στον Δαναό, με επιλογές από το πρόγραμμά του.

The Hunt

Το Κυνήγι του Τόμας Βίντερμπεργκ | Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 17.00 στο Τριανόν

Συνεχίζοντας τον κύκλο προβολών Σινεμά Ψ 2024 «Ακρότητες», η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία προβάλλει το «Κυνήγι» του Τόμας Βίντερμπεργκ. Ακολουθεί συζήτηση και ανάλυση του περιεχομένου της ταινίας με τους Βενετσάνο Μαυρέα (Ομότιμος Καθηγητή Ψυχιατρική), Dr.med. Μαρία Διαλλινά (Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπεύτρια).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και βγάλτε τα εισιτήριά σας εδώ.

who am i not

Τι Δεν Είμαι (Who I Am Not) της Τούντε Σκόβραν | Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Δαναό από το CineDoc στις 16.00

Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που μας προσδιορίζει ως άνδρες ή γυναίκες; Πού βάζουμε τη διαχωριστική γραμμή; Κι αυτός ο διαχωρισμός έχει τελικά κάποια σημασία; Μια καλλονή από τη Νότια Αφρική βυθίζεται σε κρίση ταυτότητας όταν ανακαλύπτει πως είναι ίντερσεξ. Eχει ανάγκη από καθοδήγηση από κάποιον που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση μ’ εκείνη και ο μόνος που μπορεί να τη βοηθήσει είναι ένας ίντερσεξ ακτιβιστής, που αποδεικνύεται το αντεστραμμένο είδωλό της στον καθρέφτη. Δύο παράλληλες αλλά και αποκλίνουσες ιστορίες που ρίχνουν μια διεισδυτική ματιά στις δυσκολίες τού να ζεις σε έναν κόσμο αρσενικών και θηλυκών πλασμάτων, όταν ανήκεις σε αμφότερες τις κατηγορίες – ή και σε καμία από τις δύο. Μια ταινία που δίνει φωνή στο (διαχρονικά αγνοημένο και εξαναγκασμένο στη σιωπή) 2% του παγκόσμιου πληθυσμού: στην ίντερσεξ κοινότητα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

υ ψχη

Η Ψυχή και το Σώμα της Ιλντικο Ενιέντι | Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο πλαίσιο των προβολών Ο Χρήστος Δε Μένει Πια Εδώ Αλλα Πηγαίνει Σινεμά

Ο Έντρε και η Μαρία, δύο εσωστρεφείς άνθρωποι, δουλεύουν μαζί, όταν ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Τα όνειρα τους είναι τόσο έντονα και αληθοφανή, ώστε διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράγουν στο φως της ημέρας αυτά που έχουν δει το προηγούμενο βράδυ. Μια ταινία για τους φόβους και τις αναστολές του να “ανοίγεται” κανείς σε άλλους και για το πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι, όταν τελικά αυτό συμβαίνει.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

anna

Αννα του Πιερ Κοραλνίκ | Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Cine-Club του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας

Η Αννα φτάνει στο Παρίσι. Μόλις κατεβαίνει από το τρένο, ο Σερζ, ο διευθυντής μιας διαφημιστικής εταιρείας, με το που την βλέπει, την ερωτεύεται παράφορα. Για να τη βρει, αναρτά τη μοναδική φωτογραφία της σε όλους τους δρόμους της πρωτεύουσας, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι την βλέπει κάθε μέρα…

«Την ίδια χρονιά (1967) που ο Ντεμί δείχνει "Τις Δεσποινίδες του Ροσφόρ", ο Πιερ Κοραλνίκ σκηνοθετεί μια ταινία για την τηλεόραση το «Άννα». Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του είδους που παραμένει φοβερά τολμηρή μέχρι σήμερα. Σε μουσική και σενάριο του Σερζ Γκενζμπούρ, ο Κοραλνίκ συγκεντρώνει ένα μοναδικό καστ: Άννα Καρίνα, Ζαν Κλοντ Μπριαλί, Μάριαν Φέιφθουλ και τον ίδιο τον Γκενζμπούρ. Μια ταινία που χτίζεται επίσης πάνω σε μια ερωτική αναζήτηση. Μέσα σε ένα Παρίσι των 60’s, η εξιδανίκευση του ποθητού προσώπου γίνεται εδώ μια εμμονή που καταλαμβάνει ολόκληρη την πόλη, αλλά και αφορμή για να μιλήσει η ταινία για την σχέση εικόνας και πραγματικότητας. Ένα pop διαμάντι που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.» - Αγγελος Φραντζής

Ο κύκλος προβολών Ciné-Club του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει ανανεωμένος και δίνει κάθε τρίμηνο Λευκή κάρτα σε μια καταξιωμένη ελληνική προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, για να επιλέγει τρεις ταινίες. Για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2024, η Λευκή κάρτα δίνεται στον ταλαντούχο Έλληνα σκηνοθέτη Άγγελο Φραντζή. Οι κινηματογραφικές αυτές βραδιές με ελεύθερη είσοδο, δίνουν την ευκαιρία στους σινεφίλ να ανακαλύψουν ή να ξαναδούν κάποια από τα διαμάντια του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με ελληνικούς υπότιτλους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.