Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (8 - 14 Φεβρουαρίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (8 - 14 Φεβρουαρίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

the brain

The Brain that Wouldn't Die του Τζόζεφ Γκριν | Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 23.00 στο Σινεάκ

Ενας γιατρός που πειραματίζεται με τεχνικές μεταμοσχεύσεων διατηρεί ζωντανό το κεφάλι της φίλης του που αποκεφαλίζεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και στη συνέχεια ψάχνει για ένα νέο σώμα.

Μια βραδιά αφιερωμένη στο exploitation cinema των 60s / 70s από το Midnight Express, με προβολή ακραίων τρέιλερ της εποχής, προβολή του «The Brain that Wouldn't Die» και garage & surf Party στο Μέγα Ανατολικό.

Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εδώ.

gadjo dilo

Υπάρχουν Ακόμη Γελαστοί Τσιγγάνοι (Gadjo Dilo) του Τόνι Γκάτλιφ | Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 20.00 στον Κινηματογράφο Νέα Ελβετία

Ο Στεφάν, ένας νεαρός Παριζιάνος φθάνει εν μέσω του χειμώνα στην Ρουμανία. Στην κατοχή του έχει γραμμένη σε μια κασέτα τη φωνή μιας μυστηριώδους γυναίκας, την οποία και αναζητά. Θα καταλήξει σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό στο Βαλάσι, στη χώρα των πιο βασανισμένων ανθρώπων, των «Λαουτάρις», των τσιγγάνων μουσικών. Ο ηλικιωμένος Ισιντόρ θα γίνει ο συνοδός του και τον οδηγήσει μυσταγωγικά σε έναν κόσμο χαράς και λύπης, ειρήνης και βίας. Μαζί με τους νέους του φίλους θα βιώσει μία πολυεπίπεδη μέθεξη και θα μελετήσει την αλήθεια της ζωής και του έρωτα.

Η ταινία του Τόνι Γκάτλιφ από το 1997 προβάλλεται στις Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου Βύρωνα στον κινηματογράφο Νέα Ελβετία (Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας, Βύρωνας, 2107645310) με είσοδο ελεύθερη. Ακολουθεί συζήτηση με το στιχουργό - σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη.

the thing

Η Απειλή του Τζον Κάρπεντερ | Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Cinobo Οπερα τα μεσάνυχτα

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών, όπως δεν την έχουμε (ξανα)δει! Σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo Όπερα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εδώ.

ατη

Η Βασίλισσα του Χορού (Dancing Queen) | Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 16.00 στο Δαναό

Μπορεί η 12χρονη Μίνα να είναι άριστη στην τάξη της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η πιο δημοφιλής. Όταν το είδωλό της, ένα αστέρι του χιπ-χοπ χορού, γράφεται στο σχολείο της και ανακοινώνει τη δημιουργία μιας χορευτικής ομάδας με σκοπό να λάβει μέρος σε ένα σημαντικό διαγωνισμό, η ερωτοχτυπημένη Μίνα εκπλήσσει τους πάντες όταν αποφασίζει να συμμετάσχει στα δοκιμαστικά. Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα: δεν έχει απολύτως καμία ιδέα από χορό. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν άθελά της αποκτά για παρτενέρ το πιο προχωρημένο άτομο του γκρουπ. Συνταγή για καταστροφή ή μήπως για την πιο απολαυστική κωμωδία ενηλικίωσης εδώ και πολύ καιρό;

Για όλο το Φεβρουάριο, το Παιδικό και Εφηφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους φίλους στον Δαναό, με επιλογές από το πρόγραμμά του.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

m

Μ. Ο Δράκος του Ντίσελντορφ του Φριτς Λανγκ | Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Δαναό

Στο δειλινό της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, λίγο προτού φανερωθεί το τέρας του ναζισμού, ο Φριτς Λανγκ (που εγκατέλειψε τη Γερμανία δύο χρόνια μετά, αρνούμενος την πρόταση του Γιόζεφ Γκέμπελς να γίνει ο επίσημος σκηνοθέτης του καθεστώτος) παραδίδει την πρώτη του ομιλούσα ταινία, σε μια επίδειξη σκηνοθετικής και εκφραστικής μαεστρίας, η οποία συνδυάζει τις διδαχές του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού με θαυμαστές καινοτομίες για την εποχή. Η πρώτη ταινία στην ιστορία του σινεμά με το εύρημα του serial killer είναι μια καταβύθιση σε έναν κόσμο παρακμής και αποσύνθεσης, μια περιδίνηση στα πιο επώδυνα και ανεξερεύνητα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής. Ο Πέτερ Λόρε, μια από τις σπουδαιότερες φιγούρες στην ιστορία του γερμανικού σινεμά, υποδύεται ένα ανδρόγυνο αρχέτυπο της παρέκκλισης: ένας τρομαγμένος και τρομακτικός κλόουν που αναρωτιέται κι ο ίδιος αν είναι τέρας ή άνθρωπος.

Στo πλαίσιο του Fundamentals of Cinema του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με σπουδαίες ταινίες σε επαναληπτική ειδική προβολή, το αριστούργημα του Φριτς Λανγκ προβάλλεται Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Δαναό με πρόλογο και συζήτηση με τον Πέτρο Τατσόπουλο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εδώ.

φωτογραφία

Η Φωτογραφία του Νίκου Παπατάκη | Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Βακούρα στη Θεσσαλονίκη

Ο Κινηματογράφος Βακούρα σε συνεργασία με το KEMES, προβάλλει μια από τις σπουδαιότερες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών.

Η πιο αδικημένη και συγχρόνως κορυφαία ταινία του αιρετικού Νίκου Παπατάκη που διερευνά τα εμμονα ανθρώπινα πάθη. Ένα φιλμ κοινωνικοπολιτικό, θρίλερ και νουάρ μαζί. Μια ιστορία τρόμου, ελπίδας, ψέματος, προσμονής και αναπαράστασης. Επειδή στον άλλον αγαπούμε το ψέμα του, επειδή το νόστιμο ήμαρ δεν είναι πάντοτε γλυκό. Με πρωταγωνιστή τον Άρη Ρέτσο σε μια ασύλληπτη ερμηνεία. Όλη η σύγχρονη ελληνική τραγωδία σε αυτό το τεράστιο φιλμ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

valentine

Valentine's Day Specials | Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκής γιορτάζει τον Αγιο Βαλεντίνο με δυο εμβληματικές ταινίες, το «Μυστικό του Brokeback Mountain» του Ανγκ Λι και την «Αυτοκρατορία των Αισθήσεων» του Νάγκισα Οσιμα.

Πρόγραμμα προβολών:

20:00 Το μυστικό του Brokeback Mountain (αίθουσα Ολύμπιον)
23:00 Η αυτοκρατορία των αισθήσεων (αίθουσα Ολύμπιον)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

Γενική είσοδος: 6 ευρώ / προβολή


Εισιτήρια και πληροφορίες διαθέσιμα ηλεκτρονικά εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.