Buzz

«Snow Piercer»: Μουσική και concept art από την νέα ταινία του Τζουν-Χο Μπονγκ

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «The Host» ετοιμάζει την επιστροφή του (με τρένο) σε μια από τις πιο φιλόδοξες και ελπιδοφόρες ταινίες επιστημονικής φαντασίας της χρονιάς.

«Snow Piercer»: Μουσική και concept art από την νέα ταινία του Τζουν-Χο Μπονγκ

Βασισμένο στο γαλλικό κόμικ «Le Transperceneige» των Ζακ Λομπ και Ζαν Μαρκ Ροσέτ που εκδόθηκε το 1984, το φιλμ διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα τρένο στο οποίο κατοικούν πλέον οι μόνοι επιζώντες του πλανήτη μας. Η γη έχει παγώσει και καλυφθεί ολόκληρη από χιόνια και στο τρένο που ανοίγει τον δικό του δρόμο στο χιόνι, έχουν βρει καταφύγιο όσοι δεν έχουν πεθάνει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Το τρένο είναι μια αλληγορία για τις κοινωνικές τάξεις και τις κοινωνικές συγκρούσεις. Στα τελευταία βαγόνια, ζουν οι φτωχότεροι επιβάτες, κι όσο προχωράς προς τα μπρος, το επίπεδο της ζωής γίνεται όλο και καλύτερο. Μέχρι την στιγμή που οι επιβάτες των πίσω βαγονιών αποφασίζουν να εξεγερθούν» λέει ο Κρις Εβανς ένας μόνο από τους ηθοποιούς που απαρτίζουν το καστ του φιλμ.

H Tίλντα Σουίντον, ο Τζέιμι Μπελ, ο Τζον Χερτ, Ο Εντ Χάρις, ο Γιούαν Μπρέμνερ είναι κάποιοι ακόμη από τους επιβάτες του τρένου το οποίο για τον Τζουν-Χο Μπονγκ είναι «ένα τεράστιο μεταλλικό σύμβολο για την εποχή μας». Το φιλμ που είναι παραγωγή της εταιρίας του Παρκ Τσαν-γουκ θα χρειαστεί περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί.

Τα γυρίσματα που έχουν ολοκληρωθεί, έγιναν στο μεγαλύτερο μέρος τους στο Barrandov Studios στην Πράγα αφού κανένα από τα Κορεάτικα στούντιο δεν ήταν αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το 90 μέτρων μοντέλο του τρένου το οποίο αποτελεί τον βασικό χώρο της δράσης. Και παρ ότι η παραγωγή εξακολουθεί να καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, ένα πρώτο teaser poster και μερικά σχέδια του concept art της ταινίας, δεν μπορούν παρά να εξάψουν την περιέργεια και την ανυπομονησία μας για το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε τα πιο κάτω με την μουσική υπόκρουση ενός κομματιού του Μάρκο Μπελτράμι που αποτελεί απόσπασμα από το soundtrack του φιλμ.