Φεστιβάλ / Βραβεία

Η ταινία «Small Things Like These» με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι θα ανοίξει την 74η Berlinale

στα 10

H ταινία, σε σκηνοθεσία του Τιμ Μίελαντς, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Κλερ Κίγκαν.

Η ταινία «Small Things Like These» με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι θα ανοίξει την 74η Berlinale

Η ταινία «Small Things Like These» σε σκηνοθεσία του Τιμ Μίελαντς και με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι ανακοινώθηκε πως θα ανοίξει φέτος το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Το ιστορικά δράμα σε σενάριο της Εντα Γουόλς θα κάνει πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ στις 15 Φεβρουαρίου και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Κλερ Κίγκαν (της οποίας ένα ακόμα μυθιστόρημα, το «Foster», έγινε ταινία με τίτλο «The Quiet Girl», κερδίζοντας μάλιστα και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ για Καλύτερη Διεθνή Ταινία) και μιλά άσυλα της Μαγδαληνής της Ιρλανδίας – εκείνα τα φρικτά άσυλα που διοικούνταν από ρωμαιοκαθολικά ιδρύματα από τη δεκαετία του 1820 έως το 1996, φαινομενικά για να φέρουν στον ίσιο δρόμο τις έκπτωτες νεαρές γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα: Η σειρά της Ελίνας Ψύκου «The Coroner’s Assistant» στο τμήμα Co-Pro Series της 74ης Berlinale

Μαζί με τον Μέρφι, ο οποίος υποδύεται τον αφοσιωμένο πατέρα και έμπορο άνθρακα Μπιλ Φάρλονγκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 1985 «ανακαλύπτει εκπληκτικά μυστικά που φυλάσσονται από το μοναστήρι της πόλης του, μαζί με μερικές δικές του συγκλονιστικές αλήθειες», πρωταγωνιστούν και οι Εϊλίν Γουόλς, Μισέλ Φάρλεϊ και Εμιλι Γουάτσον.

«Ο ήρωας του Μέρφι είναι ένας άνθρωπος με λίγα λόγια που βλέπει τι γίνεται γύρω του και τα μάτια του είναι καθαρά σαν τους ουρανούς της Ιρλανδίας. Ηδη από το “Quiet Girl” είδαμε τι μπορεί να φτιάξει η Κλερ Κίγκαν με μικρούς φαινομενικά απλούς χαρακτήρες που δεν μπορέσαμε να ξεχάσουμε. Τώρα το ντελικάτο, πλούσιο, γήινο γράψιμό της βρίσκει έναν μεγάλο ερμηνευτή στον Κίλιαν Μέρφι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η ιστορία συμμαχεί με τους πιο εύθραυστους και με την ανάγκη να σταθούμε ενάντια στην αδικία. Αδημονούμε να δείξουμε αυτό το 'ήσυχο' μα εξαιρετικό έργο στην αρχή του Zeitgeist Ireland 24, μια ετήσια γιορτή της ιρλανδικής κουλτούρας στην Γερμανία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μπερλινάλε Κάρλο Τσατριάν.

To 74o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διεξαχθεί φέτος από τις 15-25 Φεβρουαρίου.