Buzz

Σκοτάδι κι ουρλιαχτά στο «Silent House»

στα 10

Ενα χρόνο μετά την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Sundance κι αφού η πρωταγωνίστρια του Ελίζαμπεθ Ολσεν μεταμορφώθηκε σε ηθοποιό που αξίζει να προσέχεις, το αμερικάνικο ρημέικ της ταινίας του Γκουστάβ Χερνάντεζ «La Casa Muda», ετοιμάζεται για τις αίθουσες.

Σκοτάδι κι ουρλιαχτά στο «Silent House»

Ενα άδειο σπίτι, ένα νεαρό κορίτσι κι ο πατέρας του, σκιές και περίεργοι ήχοι σε 88 λεπτά χωρίς cut, με το φως μιας λάμπας θυέλλης. Το θρίλερ του Γκουστάβ Χερνάντεζ από την Ουρουγουάη εμφανίστηκε από το πουθενά το 2010 στις Κάννες κι αφού μας τρόμαξε δεόντως, βρήκε το δρόμο του σχεδόν αμέσως για την Αμερική και το αναπόφευκτο ρημέικ.

Ο Κρις Κάντις και η Λόρα Λάου του «Αγριος Ωκεανός», προφανώς ειδικευμένοι σε φιλμ που εκτός από ενδιαφέρουσες ιδέες βασίζονται σε ακόμη πιο απαιτητικά σκηνοθετικά gimmicks (δυο ηθοποιοί στη μέση του ωκεανού στη πρώτη ταινία τους ή δυο άλλοι τώρα, παγιδευμένοι σε ένα απομονωμένο σπίτι), ανέλαβαν να «χορογραφήσουν» όπως λένε οι ίδιοι αυτή την ιστορία «αληθινού τρόμου, σε αληθινό χρόνο».

Εν τω μεταξύ, στο περσινό φεστιβάλ του Σάντανς, η πρωταγωνίστρια τους Ελίζαμπεθ Ολσεν έγινε χάρη στο «Martha Marcy May Marlene» του Σον Ντέρκιν, σχεδόν εν μία νυκτί, μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες νέες ηθοποιούς, μεταμορφώνοντας στην πορεία και το «Silent House», σε κάτι παραπάνω από μια απλή low budget ταινία τρόμου.

Δείτε το τρέιλερ και δοκιμάστε να βρείτε τις διαφορές με αυτό της πρωτότυπης ταινίας.